Samsung Galaxy S5 a fost prezentat astazi oficial si in Romania, in cadrul unui eveniment de presa organizat ‘ca la carte’ la etajul 21 al Hotelului Intercontinental din Bucuresti. Am putut vedea si testa atat noul Galaxy S5 dar si seria a doua Gear si prima bratara electronica de la Samsung, Galaxy Fit. Prezentarea a pus accentul in primul rand pe conectivitatea extinsa pe care o ofera Samsung Galaxy S5 dar si pe performantele noii camere foto integrate, cu senzor de 16 megapixeli.

Samsung Galaxy S5 in varianta de 16GB costa in Romania 3.159 lei.

Samsung Galaxy S5 hands on
Samsung Galaxy S5 hands on

In ceea ce priveste camera foto (pentru ca asta ne intereseaza aici, la Clubul Foto, nu? 🙂 ), Samsung se lauda cu cel mai rapid auto focus de pe piata, care face punerea la punct in doar 0,3 secunde. In plus camera ofera acum si tehnologie HDR, pentru imagini mai bune indiferent de conditi. Si, pentru ca deja multe smartphoneuri se lauda cu camere foto integrate din ce in ce mai capabile, Samsung pune accent si pe functiile adiacente automatizate. Am vazut in meniul camerei, de exemplu,  functia „Tur Virtual” care promite sa faca un tur format din mai multe panorame, cu tranzitii intre ele, pentru a prezenta o locatie intr-un mod foarte interactiv. Sunt chiar curios cum functioneaza, pentru ca in cadrul evenimentului n-am avut ocazia sa o testez.

Ca dimensiuni, Samsung Galaxy S5 pare putin mai mare decat predecesorul sau, apropiandu-se mai mult de dimensiunile seriei Note (in foto langa un Note 2).

Foarte interesant si modul de economisire al energiei, care transforma noul S5 intr-un dispozitiv cu ecran „alb-negru”, cu functii de baza (apel, SMS, agenta si browser) dar ii mareste autonomia la … atentie…. aproape 10 zile, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos!!

Si, un feature ce nu tine de pasiunea noastra comuna – fotografia – dar l-am gasit interesant si util: senzorul integrat pentru puls:

Odata cu noul GALAXY S5, Samsung a prezentat si noua generatie de dispozitive Gear, concepute pentru a oferi o noua experienta in materie de conectivitate, personalizare si control. Samsung Gear 2 și Gear 2 Neo sunt noile accesorii care promit sa ofere o mai multa libertate de miscare, fiind in permanenta conectate la smartphone si afisand notificarile, mailurile sau apelurile.

Gear 1  (stanga) versus Gear 2:

Ca posesor al actualei generatii Gear am fost foarte curios sa vad noul Gear 2 si sa il compar cu al meu. Camera este aceeasi, ecranul este acelasi, difera carcasa si bratara de cauciuc (care acum, la Gear 2, se poate schimba, dar a devenit mai flexibila si mai … firava, cel putin la prima vedere).

Deocamdata nu avem informatii despre pretul noilor accesorii (Gear 2 si Galaxy Fit). Samsung Galaxy S5 in varianta de 16GB costa in Romania 3.159 lei.

BONUS: iata si cum se vede Bucurestiul de la etajul 21 al Hotelului Intercontinental. Imagine cu efect de miniatura realizata cu CANON 1200D, efect aplicat direct din meniul aparatului:

 

Comments are closed.