Coreenii de la Samyang isi largesc gama de obiective fixe, luminoase, fara autofocus, care i-au consacrat. Astfel, incepand de ieri, Samyang 135mm f/2.0 ED UMC este cel mai nou obiectiv destinat aparatelor foto cu senzori Full Frame din gama lor. Va fi disponibil in doua variante, pentru foto si pentru video, principala diferenta dintre cele doua fiind inelul de focus si de diafragma zimtat, cu sistemele follow focus, pentru sistemele video. Noul obiectiv are o formula optica formata din 11 elemente dispuse in 7 grupe si o diafragma formata din 9 lamele circulare.

Samyang 135mm f/2.0 ED UMC
Samyang 135mm f/2.0

Samyang 135mm f/2.0 este un teleobiectiv cu focala fixa, luminos, cu focalizare manuala (fara motor de focus integrat, dar cu confirmare de focus pe Nikon), potrivit in special pentru portrete. Va fi compatibil atat cu aparatele foto cu senzor Full Frame cat si cu aparatele cu senzor APS-C (DX) sau modelele mirrorless de la Sony, Fuji si Samsung, pentru care coreenii vor ofer variante cu montura dedicata.

Ce e interesant de observat este graficul MFT al noului obiectiv, care anunta o calitate optica de exceptie, peste cea oferita de alte obiective cu distanta focala similara de pe piata. Asadar, Samyang 135mm f/2.0 este un obiectiv pe care il asteptam cu interes in teste, pentru a afla in ce masura asteptarile ne vor fi confirmate.

Samyang 135mm f/2.0 ED UMC va ajunge pe rafturile magazinelor in luna Februarie, fiind disponibil pentru monturi Canon, Nikon, Pentax, Fuji, Sony si Samsung si va costa aproximativ 400 de Euro (probabil 1.999 lei in Romania – detalii si pret actualizat aici). Obiectivele Samyang sunt disponibile in Romania aici. Ca o comparatie, obiectivele Canon si Nikon de 135mm cu diafragma f/2 costa peste 1000 de Euro.

Graficul MFT al lui Samyang 135mm f2
Graficul MFT al lui Samyang 135mm f2
Samyang 135mm f/2.0 si Samyang 135mm T2.2 pentru video
Samyang 135mm f/2.0 si Samyang 135mm T2.2 pentru video

6 COMENTARII

  1. Samyang face o treaba foarte buna in ultima vreme in oferirea unor alternative mai ieftine insa cu optica performanta la obiectivelor marilor producatori. Lipsa focalizarii automate la un 135mm f2 e in prezent insa un minus pentru utilizatorii de dslr-uri (care nu au vizoare electronice cu focus peaking ca mirrorless-urile).

  2. Da, asa este. Pentru DSLR-urile Canon exista Magic Lantern, care are si focus peaking iar pe Nikon oricum functioneaza confirmarea de focus la Samyang. Deci doua solutii "cat de cat" exista…

  3. Calin Stan Exista Magic Lantern insa e utilizabil doar cu LCD-ul…in lipsa unui EVF. Stim cu totii ca inca Live View-ul vizualizabil pe LCD al dslr-urilor se preteaza mai mult la fotografie statica, in general folosind trepiedul. Sony e cel mai avantajat mai ales ca obiectivele Samyang vin si in montura A.

  4. Eu folosesc 3 obiective de la Samyang pe un Sony A77 și nu am ce sa le reproșez. Normal ca nu le compari cu variantele lor echivalente de la Sony(în cazul meu) dar dacă/când depășești (mai ales în cazul începătorilor) momentul psihic când crezi ca ai nevoie de autofocus neapărat în orice situație(nu numai în sport) și nu poți trai fără,…totul se transforma în magie și asta la un preț acceptabil.
    Eu recomand Samyang.

  5. Confirmarea de focus este ok dar necesita putina indemnare si rabdare. Bun pentru sedinte daca esti pregatit sa mai ratezi din cadre. Asteptam un review mai detaliat totusi:)

Lasă un răspuns