Panasonic a lansat astazi noua camera din seria Lumix G, modelul Panasonic 3D1. Aceasta este prima camera care include doua blocuri optice cu zoom 4x si care este capabila sa inregistreze fotografii 3D sau 2D cu un singur click!

Panasonic Lumix 3D1
Panasonic Lumix 3D1

Cele doua seturi de obiective de 25mm ultranagulare cu zoom optic 4x pot capta fotografii 3D la rezolutie mare, dar si video 3D HD la 1920 x 1080 prin metoda side-by-side. Stabilizatorul Panasonic MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer) ajuta la surprinderea unor imagini 3D clare. Camera este capabila nu doar sa realizeze imagini 3D expressive, dar si fotografii 2D la o rezolutie de 12-megapixeli si clipuri video 2D full HD la 1920 x 1080. Ecranul LCD este de tip „Smart Touch” (touch-screen) cu diagonala de 3.5-inch.

Senzorul High Sensitivity MOS si procesorul Venus Engine sunt capabile sa înregistreze imagini la o calitate foarte ridicata chiar si atunci când este utilizat un nivel ISO mare, iar imaginile in rafala se realizeaza la o viteza de 8 fps mentinand rezoluta la nivelul cel mai ridicat.

Fotografiile si filmele 3D realizate cu DMC-3D1 pot fi usor vizionate pe un televizor VIERA 3D TV prin inserarea cardului de memorie SD în slotul dedicat, incorporat în TV, sau prin conectarea camerei la TV printr-un cablu HDMI.

Cel putin la prima vedere, Panasonic 3D1 pare un aparat foarte interesant. Cu siguranta il vom supune unui „drive-test” aici, la Clubul Foto, asa ca pregatiti-va ochelarii 3D! 🙂

Panasonic 3D1 va fi disponibila la un pret estimativ de 499 USD.