Canon 40mm f/2.8 STM
Canon 40mm f/2.8 STM

Acum cateva saptamani Canon a emis o nota de avertizare despre o posibila problema care poate face sistemul AF sa se blocheze la obiectivele Canon 40mm f/2.8 STM atunci cand este aplicata presiune pe lentila frontala si inelul de focus. Am scris despre aceasta problema, mai pe larg, aici. A ramas atunci sa testez si eu cu obiectivul meu sa vad daca patesc la fel, daca problema apare si la mine (fiind primul care a achizitionat acest obiectiv in Romania… deci practic din primul lot care a ajuns in tara).

Am folosit obiectivul acum doua zile pentru o sedinta de fotografie culinara, pe un Canon 5D Mark II. Am profitat de ocazie sa testez si sa vad daca la mine se blocheaza sistemul AF atunci cand pun la loc capacul pe obiectiv sau apas cu degetul pe inelul AF. Concluzia: nu s-a blocat niciodata. Am incercat de mai multe ori, in toate felurile. Asadar, obiectivul meu se pare ca nu face parte din cele cu probleme. Deci nu este o problema majora si se pare ca afecteaza DOAR ANUMITE obiective.

Asadar, deoarece nu sunt probleme, vi-l recomand (din nou) cu toata increderea! Este un obiectiv excelent, atat pe APS-C dar si pe Full-Frame.

Canon 40mm f/2.8 costa 1.099 lei si se gaseste aici.

Va las acum in compania primei imagini care a „iesit” din Lightroom, de la sedinta foto de fotografie culinara. Cu Canon 40mm STM si diafragma deschisa la f/2.8. Detalii in curand! 🙂

Sushi cu Canon 40mm f/2.8 STM
Sushi cu Canon 40mm f/2.8 STM

Lasă un răspuns