Desi s-au lasat asteptate o buna perioada de timp, primele obiective cu autofocus ale producatorului coreean Samyang au fost anuntate oficial astazi. Este vorba despre doua obiective, Samyang AF 14mm f/2.8 FE si AF 50mm f/1.4 FE, ambele cu montura Sony FE (Full Frame) si sistem AF integrat, proiectat de coreeni.

Samyang AF50 si AF14mm
Samyang AF50 si AF14mm

Ambele obiective, Samyang 14mm F2.8 ED AS IF UMC si 50mm F1.4 AS IF UMC (acestea fiind denumirile integrale…) sunt concepute pentru a fi utilizate cu aparatele foto mirrorless cu senzor Full Frame si montura Sony E (FE), obiectivul de 14mm fiind, asa cum afirma producatorul, cel mai „wide” obiectiv disponibil in acest moment pentru montura mirrorless Sony full frame. Mecanismul autofocus al noilor obiective este compatibil atat cu sistemul AF cu detectie de faza integrat in senzorii Sony cat si cu algoritmii de focalizare pe baza de contrast.

Producatorul afirma, in comunicatul de presa despre cele doua obiective, ca fotografii se vor putea bucura de acum de toata expertiza Samyang in domeniul opticii si a obiectivelor fixe, cu focus manual, beneficiand acum de un sistem AF performant si precis.

Cat de reala este aceasta afirmatie si daca, intr-adevar, se potriveste cu realitatea vom afla atunci cand il vom primi la teste. Vestea proasta este ca cele doua obiective vor ajunge in magazine undeva in a doua jumatate a anului, o data exacta de livrare nefiind inca anuntata (desi initial erau programate pentru luna Iulie 2016). S-ar parea ca obiectivele sunt inca in perioada de testare interna a producatorului, fiind realizate ajustari ale functionalitatii sistemului autofocus, pentru ca totul sa fie impecabil atunci cand vor fi lansate pe piata. Nu e neaparat o veste rea, pentru ca decat sa lanseze doua obiective cu sistem AF care sa lase de dorit, mai bine le lanseaza mai tarziu dar 100% functionale.

Asadar, comunicatul Samyang de astazi este mai mult un development press release, pentru ca nu ofera prea multe informatii sau specificatii tehnice despre cele doua obiective. Cert este ca ele sunt pe drum si nu mai reprezinta doar zvonuri…

 

DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorCanon 1300D in test
Articolul urmatorFotografiaza, conecteaza, imprima (P)
Fotograf profesionist și fondatorul site-ului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 15 ani, iar portofoliul meu îl găsești pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriană - se gasește aici: www.TheDrone.ro

3 COMENTARII

Lasă un răspuns