Tamron SP AF 17-50mm VC Aspherical
Tamron SP AF 17-50mm VC Aspherical

Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 este unul dintre cele mai noi obiective din gama Super Performance (SP) de la Tamron. Acesta este un obiectiv profesional, dupa standardele Tamron, si beneficiaza de cea mai buna optica, constructie si finisare din toata seria  oferita de producatorul Nipon.

Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD VC IF Aspherical este dotat cu un sistem special de stabilizare a imaginii (Vibration Compensation), ce promite timpi de expunere de pana la patru ori mai lungi decat in mod obisnuit, fara a avea nevoie sa utilizati un trepied. Versiunea imbunatatita a obiectivului Tamron AF SP 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF ofera calitati optice bune, aducand in plus un  sistem inovativ de stabilizare de imagine.

Totusi, in practica, optica versiunii acestui obiectiv nu este la fel de performanta precum a variantei fara stabilizare de imagine.  Multi dintre fotografi ar putea trece usor cu vederea acest aspect pentru calitatea foarte buna a obiectivului, in general si a sistemului de stabilizare, in special. Sistemul de focalizare este rapid, dar obiectivul este unul destul de zgomotos.  Calitatea imaginii este in general foarte buna, obiectivul avand o rezolutie excelenta in jurul valorii diafragmei f/5.6.

Aberatiile cromatice sunt foarte bine controlate si nu sunt vizibile decat in colturile imaginilor. Nivelul distorsiunilor este chiar mai bine controlat decat in cazul obiectivului fara stabilizare de imagine. Din acest punct de vedere, Tamron 17-50 f/2.8 VC este un pas inainte!

Viteza motorul auto-focus este buna, dar este nu este un obiectiv la fel de rapid precum cele dotate cu motor USM de la Canon sau tehnologie AF-S de la Nikon. Totusi, viteza de focalizare este decenta si, in practica, se comporta foarte bine. Desi pentru unii fotografi poate parea un obiectiv zgomotos, acest aspect nu va fi o  problema pentru majoritatea fotografilor.

Tamron 17-50 f/2.8 VC este un obiectiv de dimensiuni medii, cu un design foarte bine proportionat si cu elementele de control pozitionate pentru o operare rapida si exacta. Inelul de focus permite un reglaj fin, pe toata cursa. Obiectivul este compatibil cu aparatele Canon si Nikon dotate cu senzor in format APS-C, nefiind compatibil cu cele dotate cu senzor full-frame!

Sincer, ne este greu sa intelegem ratiunea pentru care unele denumiri ale obiectivelor Tamron sunt atat de lungi… Numele complet al acestui obiectiv este: Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD VC IF Aspherical. Incercati sa pronuntati toata denumirea fara sa respirati! Reusiti? 🙂 (Bineinteles, acest aspect este subiectiv si nu influenteaza cu nimic performantele obiectivului!)

In concluzie, obiectivul Tamron 17-50mm f/2.8 este un obiectiv de calitate, care ar putea sa multumeasca foarte multi fotografi! Performantele sale sunt excelente iar din punct de vedere al raportului calitate/pret, Tamron 17-50 f/2.8 este un zoom foarte atragator! Este un obiectiv foarte bun pentru cei ce doresc o calitate buna a imaginilor si fotografii reusite in lumina putina, fara a utiliza un trepied!

Tamron 17-50mm f/2.8 VC pentru NIKON |    Tamron 17-50mm f/2.8 VC pentru CANON

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns