Compania Olympus a prezentat astazi, in cadrul expozitiei CP+ din Japonia, primul model din seria OM-D, un mirrorless veritabil cu design retro si body din aluminiu, cu protectie impotriva stropilor de apa si a altor interperii.

Olympus OM-D Em-5
Olympus OM-D Em-5

Olympus OM-D EM-5 nu este doar o versiune imbunatatita a modelelor PEN ci un aparat complet nou, reproiectat pentru ca fotografii sa poata beneficia de toate inovatiile si experienta Olympus in materie de aparate foto analogice si digitale, intr-un singur aparat. Olympus OM-D EM-5 are un senzor CMOS de 16 mega pixeli (4608 x 3456px) in format micro 4/3 (dimensiuni 17,3 x 13 mm), vizor electronic cu 1.44 milioane de pixeli si functii atat automate cat si complet manuale, pentru entuziasti si nostalgici. Tot pentru acestia din urma, body-ul are un design retro, care aminteste de celebra serie de aparate cu film, Olympus OM-1.

Stabilizarea de imagine este integrata in body si actioneaza pe 5 axe la nivelul senzorului. Se pot inregistra atat imagini in format JPEG dar si RAW (sau RAW+JPEG simultan). Stocarea se face pe carduri SD/SDHC/SDXD de pana la 64GB. Montura Mycro4/3 Lens Mount asigura compatibilitatea cu toata gama de obiective Olympus sau Panasonic destinate formatului M4/3.

Olympus OM-D
Olympus OM-D

Olympus OM-D Em-5 include un procesor de imagine True Pic IV iar valorile ISO se incadreaza in intervalul 100-25.600.  Camera nu are blitz incorporat, dar patina pentru blitz extern il face compatibil cu toata gama de accesorii si blitzuri Olympus. Focalizarea automata se face cu detectia contrastului, multi-zona (35 de zone). Senzorul de expunere evalueaza 354 de zone din cadru pentru a alege setarile optime de expunere, indiferent de scena sau de subiectul fotografiat.

Ecranul LCD are diagonala de 3inch si 600.000 de pixeli, iar vizorul electronic arezolutie 800x600px si 1.44 milioane de pixeli. Olympus OM-D Em-5 poate fotografia in rafala cu pana la 9 cadre pe secunda iar functia de filmare asigura inregistrarea Full HD cu sunet stereo.

Camera cantareste 425 de grame (fara baterie) si are dimensiuni 122 x 89 x 43 mm.

Olympus OM-D va fi disponibila in magazine incepand din luna Aprilie, la un pret de aproximativ 1000 de euro (body) si 1299de euro cu obiectivul de kit M.ZUIKO Digital ED 12-50 mm f3.5-6.3 EZ.

Cel putin din fotografii si din lista de specificatii, noul aparat pare foarte interesant. Sunt curios daca va fi „doar un alt mirrorless” de la Olympus sau chiar va fi la standarde profesionale, asa cum se lauda.

Olympus OM-D
Olympus OM-D

Lasă un răspuns