Panasonic a lansat un nou obiectiv din gama Lumix G, realizat in parteneriat cu Leica. Este vorba despre un prime de 12mm si deschidere maxima a diafragmei f/1.4, compatibil cu aparatele foto mirrorless cu montura Micro 4/3, care ofera un unghi de cuprindere echivalent a 24mm in formatul standard. Obiectivul este etanseizat impotriva stropilor de apa si a intemperiilor, are o formula optica compusa din 15 elemente dispuse in 12 grupe si este cel mai „wide” obiectiv non-fisheye pentru M4/3 din gama producatorului nipon.

Panasonic Lumix G Leica DG Summilux 12mm F1.4 ASPH
Panasonic Lumix G Leica DG Summilux 12mm F1.4 ASPH

Panasonic Lumix G Leica DG Summilux 12mm f/1.4 ASPH, pe numele sau complet, integreaza un motor de focalizare rapid si silentios („motor in trepte” / Stepper Motor), care face echipa buna cu sistemul de focus de mare precizie al camerelor foto Panasonic, pentru a oferi imagini de calitate, clare, cu punere la punct aproape instantanee, de fiecare data. Este un obiectiv proiectat atat pentru fotografii dar si pentru inregistrari video 4K, acolo unde se pune accentul pe capacitatea lui de a asigura focalizarea continuu si silentios.

Formula optica include 2 elemente Asferice, unul de tip ED (Extra-Low Dispersion) si doua UED (Ultra Extra-Low Dispersion), care fac posibila respectarea standardului impus de Leica care garanteaza calitatea optica a obiectivului. Diafragma poate fi controlata atat electronic cat si direct, obiectivul dispunand de un inel fizic pentru a seta in mod intuitiv valoarea dorita. La exterior, obiectivul este etanseizat impotriva prafului, a stropilor de apa si a intemperiilor. Montura, butucul si parasolarul obiectivului sunt fabricate din metal.

Alte specificatii tehnice:

  • Distanta focala (fixa): 12mm (echivalent 24mm in sistemul standard cu senzor de 35mm)
  • Diafragma: f/1.4 – f/16
  • Numar lamele de diafragma: 9 (circulare)
  • Formula optica: 15 elemente / 12 grupe
  • Focus: focalizare interna, Stepper Motor
  • Greutate: 335g
  • Dimensiuni: 70 x 70mm
  • Filet portfiltru: 62mm

Deocamdata nu am informatii despre pretul sau disponibilitatea acestui obiectiv, in Romania. Odata cu lansarea acestui obiectiv, gama de obiective Panasonic-Leica pentru camerele MFT numara 6 obiective, acoperind focale de la 12 la 400mm.

Alte imagini cu noul obiectiv Panasonic:

Panasonic Lumix G Leica DG Summilux 12mm F1.4 ASPH
Panasonic Lumix G Leica DG Summilux 12mm F1.4 ASPH
Panasonic Lumix G Leica DG Summilux 12mm F1.4 ASPH
Panasonic Lumix G Leica DG Summilux 12mm F1.4 ASPH

Lasă un răspuns