Astazi incep inscrierile la cea mai mare competitie de fotografie din lume: Sony World Photography Awards 2017. Ajunsa la a zecea editie, competitia se adreseaza atat fotografilor entuziasti cat si profesionisti, din intreaga lume. Tot acum incepe si competitia pentru desemnarea celui mai bun fotograf din Romania, in cadrul Sony World Photography Awards fiind desemnat, in fiecare an, cate un premiu national.

In 2017 exista categorii noi in fiecare din cele patru concursuri: Professional, Open, Youth si Student Focus iar inscrierile pentru premiul national – Romania National Award – se realizeaza prin selectarea automata a participantilor cu nationalitate romana inscrisi la oricare din cele zece categorii Open. In 2016 premiul national a fost castigat de Cristina Venedict, cu fotografia alaturata.

© Cristina Venedict, Winner, Romania National Award, 2016 Sony World Photography Awards
© Cristina Venedict, Winner, Romania National Award, 2016 Sony World Photography Awards

Pentru 2017, premiile pregatite de organizatori – World Photography Organisation – sunt foarte atractive.

Printre premiile din cadrul Sony World Photography Awards se numara:

  • Echipamente foto Sony de ultima generatie
  • 25.000 $ (USD) pentru castigatorul titlului ”Fotograful Anului”
  • 5.000 $ (USD) pentru castigatorul competitiei Open
  • Echipament foto digital Sony pentru castigatorii competitiilor naționale
  • Prezentarea lucrarilor in cadrul expozitiei Sony World Photography Awards din Londraanual Sony World Photography Awards
  • Expunere la nivel global

Inscrierea in cadrul competitiei Sony World Photography Awards se poate face aici. Competitia este deschisa tuturor fotografilor profesionisti dar si pasionatilor de fotografie din toate tarile, inclusiv Romania.

Editia din 2016 a Sony World Photography Awards a atras un numar-record de 230.103 de inscrieri din 186 tari. Fotojurnalistul iranian Asghar Khamseh a castigat premiul ”Fotograful Anului” anul trecut, cu seria ”Fire of Hatred”, in timp ce distinctia ”Romania National Award” i-a fost acordata Cristinei Venedict.

Lista finalistilor Sony World Photography Awards va fi anuntata pe 28 februarie, castigatorii competitiilor Open si National vor fi anunțtati pe 28 martie, in timp ce lista completa de castigatori va fi prezentata pe 20 aprilie 2017, lucrarile urmand a fi expuse în cadrul vernisajului de la Somerset House din Londra, intre 21 aprilie si 7 mai 2017.

Asadar, start la inscrieri.

Succes!