Magazinul F64, alaturi de AIR France, va invita Luni, 14 iulie, incepand cu ora 19:00, in calatoria „Sous le ciel de Paris”, prin fotografiile lui Vlad Eftenie.

Aventura a inceput pentru Vlad Eftenie cu sute de kilometri parcursi la pas, fara muzee, fara timp pentru distractie, fiind dedicat exclusiv pasiunii sale pentru fotografia de strada. Curios si neobosit, a cercetat fiecare metru de oras, fiecare privire intalnita, fiecare anotimp. A surprins mii de cadre, pastrand esentialul, un strop cu aroma de Paris, de viata, de atemporalitate.

Foto: Vlad Eftenie
Foto: Vlad Eftenie

Imaginile, ce vor fi expuse in cadrul vernisajului, sunt lucrate pe film, surprinse in perioada 2005-2013, in adevarate imersiuni fotografice urbane.

„Loc favorit de fotografiat, Parisul se dezvaluie pas cu pas, an de an, pe masura ce privirea reuseste sa devina mai profunda. Planurile orasului sunt dezasamblate si recompuse, urmarind dimensiuni spatiale, temporale si un plan emotional care transforma experienta de la fata locului, in povesti vizuale” a declarat Vlad Eftenie.

Cele 22 de imagini sunt prezentate in premiera intr-o expozitie in Romania, acestea facand parte din expozitii itinerante vizionate pe simeze pana in prezent doar la Berlin, Lisabona, Toulouse si Padova. Pentru publicul roman, va fi prima ocazie de a le putea privi de aproape, intr-un format grafic ideal, care capata substanta. De asemenea, peste 150 de imagini proiectate vor acompania privitorii in calatoria prin Paris.

„De Ziua Frantei ne bucuram sa aducem pasionatii aproape de fotografia de strada. Am observat un interes tot mai crescut pentru atelierele ce abordeaza tehnica fotografierii in oras. il apreciem pe Vlad ca fiind un reper, prin resursele sale de inspiratie si contributie. incurajam comunitatea sa impartaseasca alaturi de noi experientele si realizarile dobandite prin exercitiu continuu si pasiune” a declarat Marian Alecsiu, fondator F64.

“Pe langa statutul de hub principal si nod de legatura pentru toate zborurile europene si intercontinentale, Parisul si stilul de viata frantuzesc este o sursa continua de inspiratie pentru Air France. La bordul aeronavelor Air France pasagerii vor regasi atentia pentru detalii, servicii de calitate superioara si produse gourmet din bucataria frantuzeasca. Suntem incantati sa fim parteneri ai acestei expozitii care aduce Parisul mai aproape de noi, prin obiectivul lui Vlad Eftenie”, a declarat Nicoleta Visan, Marketing Director Air France KLM Romania.

Sub cerul Parisului are loc viata, minuni se intampla la fiecare pas. Seria de imagini care alcatuiesc expozitia “Sous le ciel de Paris” vorbeste despre un oras atemporal, apropiat, plin de viata, aflat intr-o vibratie permanenta.

Foto: Vlad Eftenie
Foto: Vlad Eftenie
Foto: Vlad Eftenie
Foto: Vlad Eftenie
Foto: Vlad Eftenie
Foto: Vlad Eftenie
Foto: Vlad Eftenie
Foto: Vlad Eftenie