Dragostea pentru fotografie produce imagini de poveste. Când mai mulți fotografii se întâlnesc, rezultă un proiect cu și despre frumos. Astăzi o invit pe Luiza Marinaș (Boldeanu) să ne povestească despre noul ei proiect: școala de fotografie PhotoInsights.

Am început cu dragostea față de fotografie și frumos, apoi după o vreme a luat naștere o idee ce în timp a prins contur și s-a transformat într-o academie. În acest moment, suntem o echipă de fotografi pasionați de artă, oameni și povești, care doresc să împărtășească cu tine tainele fotografiei într-un mediu cald și prietenos.

Butterflies - Part of Identities project. Copyright Luiza Marinaș (Boldeanu)
Butterflies – Part of Identities project. Copyright Luiza Marinaș (Boldeanu)

Am creat școala cu dorința ca aceasta să fie locul ideal în care tu să descoperi atât tainele fotografiei cât și pe tine însuți. Prin gama variată de cursuri pe care o punem la dispoziție, fiecare participant va avea ocazia să își dezvolte atât partea tehnică a fotografiei cât și partea creativă, punând accent pe cea din urmă.  Accesând cursurile Academiei PhotoInsights, ai posibilitatea de a învăța tot ce înseamnă „cum să…” din punct de vedere vizual, de la comunicarea unui mesaj, a unei emoții până la evocarea unei stări de spirit.

Echipa este formată din:

  • Luiza Marinaș (Boldeanu), fotograf de fine art și de călătorie care iubește sa călătorească și să cunoască cat mai multe lucruri despre lumea din jur.
  • Mihai Ștețcu, fotograf de sport, fotograf Red Bull și fotograful oficial al Antenei 1, cu numeroase proiecte active. Mihai își va împărtăși experiența lui atât în fotografia de Sport cât și în cea de Fashion.
  • Daniel Chindea, un om de suflet care iubește simplitatea, unicitatea și libertatea de exprimare vizuală.
  • Elena Corbu, un alt om frumos care trăiește prin fotografie. Ea este trainerul nostru pentru cursurile dedicate copiiilor și adolescenților.
  • Tatiana Volontir, un om foarte sensibil ce adoră lumina, culoarea și poveștile de suflet. Pentru ea fotografia a început cu pasiunea pentru mise en scene, unde putea să petreacă ore în sir, zile în sir.

Mai multe despre școală și despre noi puteți găsi aici.

Simona Stan la Red Bull Ordinul Smaranda 2012. Copyright Mihai Ștețcu
Simona Stan la Red Bull Ordinul Smaranda 2012. Copyright Mihai Ștețcu

Cursurile pe care le propunem sunt foarte variate, începând cu partea de inițiere în fotografie atât pentru adulți și pentru copii până la Master Class-uri de poetica fotografică, documentar și storytelling. Avem cursuri și Workshop-uri de fotografie artistică, simbolistică, sport și nuntă, iar pe viitor vă pregătim tot felul de cursuri și Workshop-uri inedite, așa că stați aproape.

Seria de Workshop-uri o vom începe cu Workshop-ul de nuntă al cărui trainer este Daniel, care va avea loc intre 6-8 Iulie 2018. Vom continua cu Masterclass-ul de Compoziție în August, iar în Septembrie vom începe și seriile de cursuri pentru copii.

Copyright Luiza Marinaș (Boldeanu)
Copyright Luiza Marinaș (Boldeanu)

Apoi vor urma cursurile despre fotografia documentară, simbolistică, sport și multe altele. De asemenea, vă propunem cursurile individuale pe diferite arii ale fotografiei ce se vor desfășura pe parcursul a 4 luni, unde veți învăța tot ce înseamnă genul de fotografie îndrăgit, însoțit de ședințe foto conceptuale și tips and tricks în editarea imaginilor.

Cursurile detaliate le găsiți aici.

Misiunea noastră, dacă o putem numi așa, este să te ajutam să te dezvolți, să descoperi armonia și simplitatea în fotografie, reușind să transmiți în imaginile tale emoția, conceputul sau ideea care te-a îndemnat să pui mâna pe aparatul de fotografiat.

Foto header: Elena Corbu