Asa cum v-am anuntat acum doua zile, astazi este Ziua Internationala a Povestirilor (World Story Telling Day) si particip la campania Nikon City Story. De la Londra la Bucuresti, trei bloggeri din fiecare tara au fost selectati pentru a spune povestea orasului lor in maxim 10 imagini. Eu sunt unul dintre ei si, alaturi de Nikon D5300partenerul meu in toata aceasta aventura – voi prezenta Bucurestiul in 10 imagini pe parcursul zilei de azi.

Nikon D5300
Nikon D5300 pregatit pentru marea aventura!

Asadar, azi sunt „turist in Bucuresti” si voi explora orasul alaturi de Nikon D5300. Voi puteti sa urmariti LIVE toata aceasta aventura aici, pe Clubul Foto , pe grupul de pe Flickr ‘I Am Nikon’ , pe Facebook sau pe Instagram. Fotografiile le puteti urmari si cu hastagul #nikoncitystory pe Facebook sau Flickr.

Oricum, eu voi actualiza si articolul aceasta periodic, publicand fotografiile facute cu D5300 de pe smartphone, transferandu-le in prealabil cu ajutorul functiei Wi-Fi, de pe aparat pe mobil.

De ce alaturi de Nikon D5300?

Nikon D5300 este singurul DSLR din gama niponilor care are Wi-Fi si GPS incorporat. Asta inseamna ca pot transfera rapid fotografiile realizate pe smartphone, cu aplicatia gratuita Nikon Wireless Mobile Utility, iar de acolo le urc instant atat aici, pe blog, dar si pe retelele sociale (asa cum puteti vedea azi, daca ma urmariti online). GPS-ul memoreaza in EXIF locatia unde a fost facuta fiecare imagine pentru a revedea usor traseul parcurs si pentru a marca pe o harta interactiva locul unde am facut fiecare imagine. Totul in timp real, usor, rapid si fara cabluri … 🙂 Mai mult, ecranul LCD rabatabil imi permite sa incadrez mai usor din unghiuri mai putin obisnuite. Asadar, Nikon D5300 este ‘partenerul’ ideal intr-o calatorie, gratie acestor trei atuuri.

Asadar, sa incepem! Iata prima imagine, asa, de incalzire! 🙂

image

Imaginea numarul 2.

image

Aventura continua. Acum in Cismigiu.
image

Cate povesti si amintiri s-au depanat oare la Caru’ cu Bere… ?

image

Aventura continua. Mai am de incarcat 6 imagini….

Imaginea numarul 5. Manastirea Stavropoleos.

image

Next… number 6. Old city centre

image

Eco City?

image

Window to the future…

image

Am auzit ca va plac apusurile…

image

Si uite ca povestea a ajuns la final…

image

Va multumesc ca ati fost alaturi de mine in aceasta „aventura”! Va urma un articol despre D5300, cu pareri si impresii despre cum s-a comportat.

 

UPDATE FINAL 22:30: – STATISTICI

10 ore prin Bucuresti, 253 de cadre trase cu D5300, 14 conectari prin Wi-Fi, 1,5 acumulatori consumati, 10 updateuri pe site si pe 3 retele sociale! Cam asta a fost aventura #NikonCityStory

Azi am parcurs, pe jos, aproape 17KM, prin Bucuresti. Aveti mai jos traseele, despartite de scurte drumuri cu masina:

(click aici pentru a vedea harta mare)

(click aici pentru a vedea harta mare)

2 COMENTARII

  1. hei! mi-ar fi placut imagini in care sa ma surprinzi, bucurestiul prezentat de tiine il stiu deja :)! sunt atat de multe locuri, unghere, ceruri, si pamanturi care te pot surprinde in bucuresti ! 🙂

Comments are closed.