Prima drona Canon

274

Da, ati citit bine! Se pare ca cei de la Canon intra pe piata dronelor. Astazi au publicat pe siteul Canon Japonia un model de drona profesionala, cu 6 rotoare, care poate zbura in orice tip de vreme si inregistreaza imagini foto/video cu o camera Canon ME20F-SH, cu ISO maxim 4 milioane (deci, practic, e o drona care poate filma si in bezna aproape totala). Producatorul spune ca noua drona este dedicata utilizarii profesionale, pentru search & rescue sau pentru analiza dezastrelor naturale. Drona cantareste 10KG si poate zbura cu o viteza de pana la 65Km/h. Pretul estimat: 20.000 Euro.

Prima drona Canon
Prima drona Canon

Drona in sine nu e proiectata si fabricata de Canon ci de compania japoneza Prodrone, dar va fi comercializata sub brandul Canon. Niponii au investit in aceasta companie in 2016, cu scopul de a echipa si a vinde dronele produse de Prodrone cu camere Canon, iar pana in 2020 vor sa ajunga la o cifra de afaceri de 5 miliarde de Yeni, numai din drone.

E un pas inainte. Dupa modelul lansat azi, probabil vor mai urma si altele. Cine stie cine va fi urmatorul mare-jucator in aceasta piata!

 

Via Dpreview.