Prima drona Canon

Da, ati citit bine! Se pare ca cei de la intra pe piata dronelor. Astazi au publicat pe siteul un model de drona profesionala, cu 6 rotoare, care poate zbura in orice tip de vreme si inregistreaza imagini foto/video cu o camera Canon ME20F-SH, cu ISO maxim 4 milioane (deci, practic, e o drona care poate filma si in bezna aproape totala). Producatorul spune ca noua drona este dedicata utilizarii profesionale, pentru search & rescue sau pentru analiza dezastrelor naturale. cantareste 10KG si poate zbura cu o viteza de pana la 65Km/h. Pretul estimat: 20.000 Euro.

Prima drona Canon
Prima drona Canon

Drona in sine nu e proiectata si fabricata de Canon ci de compania japoneza Prodrone, dar va fi comercializata sub brandul Canon. Niponii au investit in aceasta companie in 2016, cu scopul de a echipa si a vinde dronele produse de Prodrone cu camere Canon, iar pana in 2020 vor sa ajunga la o cifra de afaceri de 5 miliarde de Yeni, numai din drone.

E un pas inainte. Dupa modelul lansat azi, probabil vor mai urma si altele. Cine stie cine va fi urmatorul mare-jucator in aceasta piata!

 

Via Dpreview.

Leave a Reply