Wstern Digital SSD extern
Wstern Digital SSD extern

Western Digital lanseaza primul SSD extern pentru fotografi. Cu capacitate de la 256GB la 1TB, noua gama My Passport SSD se adreseaza celor care calatoresc si au nevoie de o solutie de backup de incredere. E clar ca a lucra on-the-go pe un SSD extern e mult mai safe decat pe un HDD clasic extern. De aceea SSD-urile au devenit in ultimii ani atat de populare, chiar si ca solutii de stocare on-the-go.

Western Digital My Passport SSD vine cu conector USB 3.0 Type C, dar si cu un adaptor pentru USB-A, in cutie (fiind deja compatibil si cu viitoarea generatie USB 3.1 Gen 2). Viteza maxima este de 512MB/s, iar datele sunt in siguranta, gratie encriptiei hardware, pe 256-bit, AES.

Este garantat 3 ani (mai putin decat solutiile SSD portabile profesionale de la Samsung, care sunt garantate 10 ani, dar si pretul e mai accesibil) si, cel putin din ceea ce spune producatorul, nu trebuie sa va faceti griji in ceea ce priveste rezistenta lui: chiar daca va cade de la 2m pe o suprafata dura (asfalt, pietre etc), rezista fara probleme (nu acelasi lucru am putea spune despre un HDD clasic…).

Pretul noului SSD extern WD: 399 Euro, estimativ, pentru modelul de 1TB sau 100 Euro pentru cel de 256GB. 

WesternDigital MyPassport SSD
WesternDigital MyPassport SSD

Mai multe detalii gasiti pe pagina Western Digital.

1 COMENTARIU

  1. Imi place ideea de SSD extern, dar momentan mi se par inca foarte scumpe. Pe desktop am trecut deja pe SSD only, dar pentru mutat fisiere dintr-o parte in alta nu prea imi ajung 256-512 GB, cat imi permit in clipa de fata.

Lasă un răspuns