Pe langa o drona si un obiectiv macro, Canon a prezentat astazi si un nou aparat foto compact super-zoom, numai bun pentru vacanta de vara care va urma. Canon PowerShot SX730 HS, pe numele sau complet, are un obiectiv cu zoom optic 40X (echivalent 24-960mm), un senzor BSI-CMOS de 20.3MPx, dar si conectivitate la standardele actuale, prin Wi-Fi si NFC. Va costa aproximativ 400 Euro, atunci cand va ajunge in magazine, in luna Iunie (v-am zis, numai bun pentru vara!).

Canon SX730HS cu Wi-Fi si NFC integrate
Canon SX730HS cu Wi-Fi si NFC integrate

Cei care doresc sa inregistreze scurte clipuri video din vacanta se vor bucura de optiunea de inregistrare la rezolutie Full HD 30p, iar cei care sunt avansati in fotografie sau vor sa „detina controlul” vor aprecia, cu siguranta, prezenta modurilor semi-automate (P / Tv / Av) si manual (M). Totusi, aparatul nu inregistreaza decat in format JPEG, nu si RAW. Insa, procesorul de imagine de generatie noua, DIGIC 6, asigura imagini de calitate, cu un nivel cat mai redus al zgomotului de imagine. 

Canon SX730HS si ecranul LCD rabatabil in modul "selfieä
Canon SX730HS si ecranul LCD rabatabil in modul „selfieä

Ca orice aparat foto din 2017 care „se respecta”, noul super-zoom de travel de la Canon vine cu conectivitate Wi-Fi si NFC. Astfel, vei putea oricand transfera fotografiile si secventele video inregistrate in vacanta direct pe un smartphone, iar de acolo… share masiv, vorba aia! 🙂

Iar pentru ca uneori chiar nu poti fara sa marchezi locul in care ai fost cu un selfie, ecranul LCD al noului SX730 HS de la Canon este rabatabil vertical (vezi foto sus), fiind numai bun pentru a-ti face autoportrete de calitate (mult mai bune decat cele pe care le-ai putea obtine cu camera frontala a unui smartphone …). Si, pentru ca atunci cand calatoresti vrei sa stii ca ai fotografiat totul, pana in cele mai mici detalii, obiectivul cu zoom optic 40x te ajuta sa surprinzi cadre de la distanta sau orice detaliu care iti capteaza atentia. 

Canon SX730HS are ecran LCD rabatabil cu diagonala de 3 inch
Canon SX730HS are ecran LCD rabatabil cu diagonala de 3 inch

Canon SX730HS inlocuieste actualul model pe care il gasiti in magazine, SX720HS (lansat anul trecut). Cel nou va costa aproximativ 400 Euro si va ajunge pe rafturile magazinelor online si … offline, in luna Iunie a acestui an.