Primul atelier Foto4All
Primul atelier Foto4All

Daca au intrebat „De ce fotografia?„, acum trebuie sa si raspunda. Doua sunt premizele intalnirii pe care Andrei Baciu, Cristina Tinta si Dorin Bofan au bucuria sa v-o propuna:

„O data, ca fotografia nu inseamna doar momentul apasarii pe buton, ci intreaga experienta care te duce acolo si, de acolo, inca mai departe. Pare ca acest mijloc de exprimare vizuala e despre oameni (in frunte cu cel ce apasa butonul si cu cel ce priveste apoi imaginea), animale, copaci, ape, lumina, lumini si obiecte. Si asa si este, dar nu in felul strict descriptiv si mecanic pe care l-am banui de la departare.

In al doilea rand, socotim ca functia de capatai a oricarei intalniri de genul acesteia nu este aceea de a oferi raspunsuri prefabricate mecanic ori magnific de inutile teorii sforaitoare. Nu, ci, mai degraba, ea este aceea de a stimula acele izvoare mirabile ce abia așteapta, in fiecare dintre noi, sa fie eliberate din robia prea multor servituti cotidiene. Caci, cine știe?, daca prin fotografie ne reinvatam de fapt sa privim, poate, prin aceasta, ne cresc sansele de a deveni, da, noi insine.”

Atelierul de fotografie are loc in perioada 1-4 mai 2014, in plin pastel de primavara pe splendidele coline ale satelor Poiana Marului si Holbav, judetul Brasov. Pretul participarii, care include cazarea si masa, este de 700 de lei. Numarul maxim de participanti este de 15, iar cel minim de 8.

Gasiti toate detaliile necesare, inclusiv drumurile de acces si echipamentul necesar aici.

Primul atelier Foto4All
Primul atelier Foto4All