Astazi a fost ziua a doua (si, din pacate – ultima) a seriei de workshopuri sustinute de Rob Heyman la Bucuresti, intr-un eveniment organizat de Epson Romania in parteneriat cu F64 Studio, 4k si WeddingStaff.

Tema zilei de azi a fost fotografia de nunta. Bineinteles, discutiile au „deviat” spre venituri si cat castiga un fotograf de nunta in Australia fata de unul in Romania. Un fotograf de nunta din australia castiga la o nunta intre 3000 si 4000 de dolari australieni. Un fotograf incepator poate castiga in jur de 1500-2000$. Banii se platesc intotdeauna inainte de nunta. De ce atat de mult? Pentru ca toate taxele si preturile sunt mai mari decat in alte locuri. Rob ne-a povestit ca pana si Ikea Australia are preturi de pana la patru ori mai mari decat in alte tari. Salariul mediu in Australia este de 60.000 de dolari australieni pe an. Ideea de baza este ca mirii platesc o multime de bani pe receptie, restaurant, manare, muzica erc – din care nu raman cu mare lucru dupa ce se termina nunta – dar vor sa plateasca cat mai putin pe fotografii si albume, care de fapt sun singurele care le raman toata viata. Iar fotograful trebuie sa schimbe acest concept (valabil si in Romania, mai mult ca oriunde, as putea spune…).

Rob Heyman a declarat ca o nunta inseamna aproximativ 600-800 de fotografii realizate de el inca 200-300 de asistent. Din toate acestea raman cam 300-400 de imagini bune, care pot fi printate sau utilizate in albume. Bineinteles, s-a discutat despre albumele foto de nunta, despre realizarea lor, tipurile de hartie etc. Cei prezenti la workshop au putut afla o multime de informatii utile pentru un fotograf care urmareste sa castige de pe urma fotografiei de nunta. La fel ca si ieri, Epson Romania a pus la dispozitia fotografilor prezenti in sala doua imprimante Epson L800 pe care acestia si-au putut tiparii fotografiile aduse pe suport digital.

Over-all, o zi deosebita alaturi de un fotograf si un profesor excelent!

Citeste si: impresiile dupa prima zi de workshop.

Rob Heyman la Bucuresti
Rob Heyman la Bucuresti
Rob Heyman la Bucuresti
Rob Heyman la Bucuresti

Comments are closed.