Probabil vestea zilei ieri, la Photokina: SanDisk a prezentat primul card SD din lume cu capacitate de stocare de 1TB! Da, ati citit bine: un Terabyte! O capacitate mai mare decat HDD-ul desktop-ului meu actual si mult mai mare decat SSD-ul laptopului. Totul „inghesuit” intr-un spatiu atat de mic, precum stiti cardurile SD.

Cardul SanDisk SDXC 1TB
Cardul SanDisk Extreme PRO SD UHS-I 1TB

Vestea buna: acum veti putea stoca toate fotografiile si filmele de la un eveniment, pe un singur card.

Vestea proasta? Va fi scump. Desi SanDisk nu a oferit inca nici un fel de detalii despre pretul sau data estimata pentru livrare, e clar ca va avea un pret pe masura capacitatii de stocare. De fapt, asa cum se intampla, de fiecare data, cand apare un varf tehnologic precum acesta.

E interesant de notat si faptul ca, fix acum doi ani, in septembrie 2014, tot in Germania, tot la Photokina, SanDisk ieseala lumina cu primul card SD de 512GB. Au trecut doi ani si iata unde s-a ajuns: au dublat spatiul de stocare, in acelasi spatiu fizic.

Acum, e clar ca un astfel de card vine si cu provocari: ca sa descarci fotografiile si filmele de pe el, umpli un HDD extern de 1TB cu totul. Sau, the worst case scenario: sa „pice” un astfel de card… stiti si voi care sunt pagubele…

Pe de alta parte, nu poti sa nu te gandesti la viitor: oare in cat timp vom ajunge ca intreaga arhiva de fotografii sa incapa, stocata pe astfel de carduri, intr-un pachet de chibrituri…?!

Si, ca fapt divers: iata cum arata un card SD in interior.

Imaginile cu el, prototipul pe care l-am gasit ieri, imediat dupa lansare, la Photokina:

SanDisk Extreme PRO SD UHS-I 1TB
SanDisk Extreme PRO SD UHS-I 1TB

Lasă un răspuns