DJI a prezentat acum o ora noua drona DJI Mavic PRO, mai mica, mai compacta, cu autonomie mai mare si cateva functionalitati unice, care ii vor face pe posesorii de DJI Phantom 4 sa se intrebe daca le vand sau nu! Lasand gluma la o parte, noua DJI Mavic este chiar impresionanta. Este, asa cum spune DJI, un Phantom 4 in miniatura, dar cu aceleasi functionalitati si o calitate a inregistrarilor video 4K similara. Autonomia de zbor: 13Km si 27 de minute. Dimensiuni: cat o sticla de suc, atunci cand este stransa. Ce sa mai, o drona ideala pentru a fi luata oriunde!

DJI Mavic
DJI Mavic

DJI Mavic va ajunge in magazinele din Romania la mijlocul lunii octombrie, la un pret de aproximativ 5.500 lei. Pret si disponiblitate, aici.

DJI Mavic este prima drona DJI cu brate rabatabile si, totodata, prima care vine cu o noua telecomanda, cu ecran LCD propriu, care functioneaza in tandem cu cel al smartphone-ului. Autonomia de zbor a crescut pana la 27 de minute (deci, vreo 25 minute efective), iar noua telecomanda vine si cu un sistem de transmisie diferit, optimizat pentru o raza de acoperire de peste 4km.

Din punct de vedere hardware, DJI Mavic integreaza un sistem care are la baza un procesor cu 24 de nuclee. Patru senzori vizuali asigura mentinerea pozitiei in zbor si ocolirea obstacolelor (doi sub drona si doi in fata, ca la Phantom 4), iar receptorul GPS se conecteaza la 20 de sateliti (maxim), pentru acuratete crescuta.

DJI Mavic cu bratele stranse (pliata) si noua telecomanda cu ecran LCD propriu
DJI Mavic cu bratele stranse (pliata) si noua telecomanda cu ecran LCD propriu

Mavic preia de la fratele mai mare, Phantom 4, toate modurile de zbor inteligente, inclusiv decolare / aterizare automata, functie de intoarcere la baza in cazul in care pierde conexiunea cu telecomanda sau autonomia acumulatorului scade sub un nivel de siguranta dar aduce in plus si cateva moduri de zbor noi, care vin in autorul celor care vor sa faca filme frumoase, cu un efort mai mic. De exemplu, sistemul de tracking a fost imbunatatit, recunoscand acum inclusiv miscarea mainilor, pentru a da comenzi dronei… !

Filmeaza la rezolutie 4K 30/25/24p (inclusiv Cinema 4K la 60MB/s), iar camera sta pe un stabilizator tip gymball similar celui de la DJI Osmo. Fotografieaza la rezolutie maxima 12MPx, in interiorul camerei fiind, probabil, acelasi senzor CMOS de 1/2.3 inch ca si cel utilizat la Phantom 4. Viteza maxima a lui Mavic este de 60Km/h, in modul Sport. In plus, tot azi au anuntat si ochelarii VR DJI Goggles (OcuSync), care permit pilotarea dronei intr-un mod mult mai interactiv, first-person view, 1080p.

Ramane sa aflam cum se comporta noua drona DJI Mavic in teste, atunci cand ea va ajunge in Romania. Pana atunci, va las sa vedeti filmul de prezentare de mai jos, care mie mi se pare excelent. Acum sunt chiar curios cu ce va veni nou DJI Phantom 5, care probabil va fi lansata la

Ah, era sa uit: GoPro Karma cred ca „transpira” acum…. 🙂

4 COMENTARII

  1. Foarte tentanta drona asta, insa calitatea filmarii mi s-a parut mediocra (culori, luminozitate) din ce-am putut vedea pe net, inclusiv din prezentarea lor oficiala.

    • Da, adevarul e ca nici pe mine nu m-au convins inca filmarile din prezentarea lor oficiala (acele ” actual footage” aratate in clip). Dar clipul era pe Youtube, incarcat la 720p… Trebuie sa vedem exact calitatea finala cand va apare pe piata.

    • Probabil ca va fi cam aceeasi calitate ca la Phantom 4, ceea ce e ok pentru o zburatoare asa portabila. Si pretul e tentant.

Comments are closed.