Sony a lansat cu ocazia CES 2016 un action cam cu un set de specificatii tehnice notabile: stabilizarea imaginii in timpul filmarii (inclusiv pentru a fi folosita montata pe drone), senzor CMOS de 11Mpx, filmare Full HD XAVC S cu bitrate de 50Mbps, timelapse 4K si lentile ZEISS.

Sony HDR-AS50

Sony HDR-AS50: noul action cam cu senzor CMOS de 11,1Mpx
Sony HDR-AS50: noul action cam cu senzor CMOS de 11,1Mpx

Noul Sony HDR-AS50, pe numele sau complet, este un action cam destinat pasionatilor de adrenalina si aventura. Poate fi montat pe ghidonul bicicletei, pe o casca, pe trepied sau pe multe alte suprafete, gratie accesoriilor de fixare compatibile, dar pincipalul sau atuu il reprezinta sistemul de stabilizare integrat, Sony Steady Shot, eficient inclusiv in cazul vibratiilor produse de motoarele unei drone, atunci cand camera este montata pe un astfel de girocopter. Sistemul de stabilizare integrat in noul HDR-AS50 action cam Sony este acelasi cu cel regasit in modelul de varf FDR-X1000V.

Calitatea imaginilor este asigurata de senzorul CMOS cu rezolutie de 11.1Mpx dar si de lentilele ZEISS Tessar. Noul action cam poate inregistra secvente video la rezolutie Full HD 1080p cu bitrate 50Mbps, in format XAVC S, dar si secvente timelapse la rezolutie 4K sau fotografii de pana la 11,1Mpx. Camera are un ecran LCD aflat pe laterala carcasei ce afiseaza permanent statusul, principalele setari, nivelul acumulatorului si modul de inregistrare.

Sony HDR-AS50 weather sealed
Sony HDR-AS50 weather sealed

Din punct de vedere al conectivitatii, noul action cam Sony HDR-AS50 vine cu Wi-Fi si un port USB, dar si un filet standard pentru montarea camerei pe un trepied, fara a mai apela la un adaptor sau o carcasa speciala.

Gratie conetivitatii Wi-Fi camera poate fi controlata de la distanta, de pe orice tableta sau smartphone cu sistem de operare Android sau iOS, prin intermediul aplicatiei Sony disponibila gratuit in Apple Store / Google Play.

Sony HDR-AS50
Sony HDR-AS50

Camera va fi disponibila comercial alaturi de un set de accesorii, cum ar fi carcasa subacvatica speciala, care asigura utilizarea camerei in bune conditii pana la o adancime de 60m, suportul pentru ghidon sau casca si telecomanda de control wireless.

Lasă un răspuns