Filmare 4K, 22 de megapixeli, autofocus hybrid si stabilizare de imagine integrata, cu pixel remapping: acestea sunt caracteristicile principale ale noului senzor pentru smartphones produs de Sony.

Senzorul  Sony IMX318
Senzorul Sony IMX318

Noul senzor poarta denumirea Sony IMX318 Exmor RS si are fotoreceptori de 1.0µm, fiind astfel mai compact cu pana la 20% decat senzorii actuali de 1/2.3”. Este mai compact decat senzorii foto integrati in mobilele actuale dar are carcateristici mai bune. Este un senzor de tip stacked-CMOS, adica un senzor foto CMOS cu pixelii distribuiti pe layere (straturi) suprapuse.

Sony IMX318 are autofocus cu detectie de faza si de contrast pe senzor (AF hybrid, cu viteza de focus de doar 0.03s, o premiera absoluta pentru un senzor atat de compact) si este capabil sa inregistreze secvente video utilizand intreaga suprafata a senzorului, pe care o scaleaza la rezolutie 4K, pentru o calitate mai buna.

Iata un scurt demo a sistemului AF al noului senzor:

In plus, noul senzor vine cu un sistem imbunatatit de stabilizare electronica a imagini, un giroscop integrat care permite reasignarea matricei de pixeli in timp real, pentru a compensa vibratiile. Cum se descurca? Iata:

Senzorul Sony IMX318 va fi disponibil pentru producatorii de telefoane mobile incepand cu luna Mai, la un pret de aproximativ 17 USD per unitate. Asadar, probabil il vom vedea integrat in noua generatie de smartphones care se va lansa in a doua parte a anului.

Lasă un răspuns