Sony NEX 5R
Sony NEX 5R

Sony NEX-5R a fost lansat oficial astazi, fiind cel mai nou aparat foto din gama mirrorless a companiei japoneze. Aparatul este construit in jurul unui senzor APS-C de 16 megapixeli iar principala noutat o reprezinta conectivitatea Wi-Fi integrata care permite atat accesul la internet direct de pe aparat dar si descarcarea de aplicatii si functii noi personalizate. Aplicatiile compatibile cu noul Sony NEX-5R poarta denumirea generica „PlayMemories Camera Apps” si vor putea fi descarcate on-line de pe siteul Sony. Acesta este primul sistem din lume care permite descarcarea de aplicatii personalizate pentru un aparat foto cu sistem de operare propriu.

O alta noutate este sistemul de focalizare hibrid care, cu ajutorul celor 99 de puncte de focus care asigura detectia contrastului si 21 de puncte de focus care functioneaza pe principiul detectiei de faza, asigura viteze de focalizare mai mari si o precizie imbunatatita.

Sony NEX-5R este primul aparat din gama NEX cu Wi-Fi integrat si, totodata, este primul care poate descarca aplicatii foto si poate distribui imaginile pe retele sociale.

Pe langa aplicatiile de prelucrare a imaginii care pot fi descarcate de pe internet, Sony NEX5-R ofera acces la toate modurile creative cu care utilizatorii gamei NEX s-au obisnuit, sapte filtre care pot fi combinate in 11 moduri iar efectele pot fi suprapuse pe sase layere. Astfel, fotografii pot edita imaginile direct din aparat, fara a mai apela la ajutorul unui computer. Functiile Sweep Panorama si Auto HDR sunt deasemenea prezente in meniul aparatului.

Sony NEX-5R va fi disponibil incepand cu luna Octombrie la un pret de aproximativ 600 USD body si va fi disponibil in trei culori: alb, negru si argintiu.

Sony NEX-5R a fost lansat in cadrul prezentarii oficiale Sony de la IFA Berlin.

Sony NEX-5R, specificatii tehnice:

  • Senzor CMOS EXMOR de 16.1MP
  • ISO100-25,600
  • Rafala 10 fps
  • Sistem de focalizare Hybrid AF cu 99 donze de detectie a fazei si 25 de puncte AF de detectie a contrastului
  • Ecran LCD 3″ 921k touch-screen
  • Conexiune Wi-Fi integrata
  • Aplicatii foto care pot fi descarcate si actualizate de pe internet
  • Filmare Full HD 1920×1080 60i/60p/24p
Sony NEX-5R
Sony NEX-5R
Sony NEX 5R
Sony NEX 5R

Lasă un răspuns