Iata care sunt, pe scurt, principalele stiri ale sfarsitului de saptamana.

Canon a lansat Legria Mini

Canon a lansat pe 31 iulie noua camera video compacta Legria Mini. Este o combinatie intre un webcam, un GoPro si o camera de filmat conventionala, care se adreseaza celor care vor sa se exprime „altfel” prin intermediul videoclipurilor. Are senzor CMOS 1/2.3 inch, procesor DIGIC IV si poate filma Full HD (1920 x 1080) sau inregistra cadre statice la 12 Megapixeli. La sfarsit, imaginile pot fi transferate rapid pe retelele sociale datorita conexiunii Wifi integrate.

Canon Legria Mini
Canon Legria Mini

Sigma a lansat serviciul de conversie a monturii

Sigma a lansat, pe 1 August, primul serviciu de conversie a monturii disponibil pentru obiectivele camerelor foto de sistem. Serviciul se adreseaza fotografilor care isi schimba body-ul cu unul de la alt brand si vor putea pastra, in acest fel, obiectivele achizitionate pana in acest moment. Schimbarea monturii se realizeaza, deocamdata, exclusiv la service-ul Sigma din Japonia, iar costul variaza intre 80 si 250 Euro in functie de obiectiv. Detalii pe siteul Sigma USA.

Aceasta este noutatea anuntata cu ajutorul campaniei de teasing realizata in Polonia, de care va spuneam acum cateva zile. Nu credem ca aceasta lansare se ridica la nivelul asteptarilor, cel putin nu incat sa necesite un site de teasing…

Sigma
Sigma

Fotografii Magnum vor utiliza noul Panasonic GX7

Se pare ca cei de la Panasonic au intentii serioase in legatura cu noul GX7 lansat pe 1 August. Conform siteului Lumix Experience, fotografii Magnum Thomas Dworzak si Ian Berry vor utiliza noua camera pentru a inregistra imagini din zonele de conflict din Arabia si Egipt sau pentru a ilustra reportaje National Geographic.

Despre Panasonic GX7 puteti citi aici.

Panasonic GX7 negru
Panasonic GX7 negru

Samyang 16mm T2.2 V-DSLR

Samyang a anuntat lansarea obiectivului 16mm T2.2 destinat cinematografiei. Obiectivul are o formula optica compusa din 13 elemente dispuse in 11 grupe si va fi disponibil pentru camerele foto cu senzori APS-C sau MFT, incepand cu luna Septembrie. Va putea fi utilizat pe urmatoarele monturi: Canon EF, Nikon F, Sony A, Sony E, Canon M, Fujifilm X si Olympus MFT. Samyang 16mm T2.2 VDSLR are la baza acelasi concept ca si al obiectivului 16mm f/2 anuntat in primavara pentru aparatele DSLR conventionale. Se diferentiaza de acesta prin inelele de diafragma si focus proiectate pentru a fi utilizate cu accesorii video rig. Obiectivul va costa aproximativ 400 Euro.

Samyang 16mm T2.2
Samyang 16mm T2.2

Lasă un răspuns