Parcul Cheile Bicazului – Hasmas este situat in judetele Neamt si Harghita iar varietatea peisajelor fac zona extrem de ofertanta din punct de vedere fotografic. Cele mai accesibile puncte care vor fi vizitate in cadrul taberei foto se gasesc chiar langa drum si sunt reprezentate de cascadele de pe paraiele Bicaz si Bicajel. Vom fotografia doua astfel de locatii unde ne vom putea concentra atat pe detalii de cascade dar si pe imagini mai ample cu cascade de peste 4 metri.

Workshop foto cu Toma Bonciu
Workshop foto cu Toma Bonciu

Cele mai interesante locuri din punct de vedere fotografic se afla insa in spatele stancilor masive ce insotesc drumul. Mergand pe un drum de padure ce va oferi din cand in cand deschideri panoramice spre stancile din Cheile Bicazului vom urca in satul Barnadu, o zona izolata unde mai traiesc doar 30 de familii. Aici vom fotografia peisaje rurale de munte si ce inseamna viata intr-un astfel de sat. Vom face apoi o tura foto de o zi prin Valea Bicajelului, unde un alt sat de munte, Bicajelul ne va oferi cadre specifice acestei zone: casute de munte azvarlite pe dealuri, fanarii, case de vara unde oamenii vin sa coseasca fanul, localnici. Si pentru ca suntem intr-o zona in care pasunile ofera iarba grasa pentru vite si oi vom fotografia viata dintr-o stana traditionala, situata in zona satului Bicajel.

Foto: Toma Bonciu
Foto: Toma Bonciu

Rasariturile le vom face in doua zone extrem de diverse ca si oferta fotografica. Prima iesire la rasarit va fi pe Saua Tifra, o poiana accesibila in 10 minute de mers pe jos unde vom fotografia fanarii si intreaga vale a Bicajelului, cu case, cu fumurile de dimineata in lumina rasaritului. Pentru cel de-al doilea rasarit va trebui sa urcam pe Suhardul Mic si de acolo sa mergem spre Gardul Zanelor: un abrupt stancos ce ne va oferi perspective interesante asupra drumului ce serpuieste prin Cheile Bicazului si asupra intregii zone. Invitatia de a participa la Tabara de Fotografie din Parcul Cheile Bicazului – Hasmas se adreseaza tuturor pasionatilor de fotografie, indiferent de nivelul fotografic la care se afla.

Perioada: 18 – 21 Iulie 2013 (de joi pana duminica)
Locuri libere 7/12
Pret: 700 RON/persoană
Primii 6 inscrisi beneficiaza de un pret promotional de 600 RON/persoana
(reducerile se acorda in ordinea efectuarii platilor)
Contact: bonciutoma@yahoo.com  sau tel 0741 77 10 42

Detalii si inscrieri pe siteul TomaBonciu.ro

Foto: Toma Bonciu
Foto: Toma Bonciu

Lasă un răspuns