Nu e un zvon ci o certitudine: Leica va lansa pe 11 Iunie un nou aparat foto. Pagina oficiala de pe Facebook a companiei germane anunta incepand de ieri lansarea noului model, fara a da insa detalii despre tipul aparatului, specificatiile tehnice sau pretul acestuia.

Leica Mini-M
Leica Mini-M

Conform imaginii publicate de companie, Leica Mini M (asa cum este denumit deocamdata) va fi un aparat care se va incadra in gama intre actualul Leica M si cele doua modele compacte lansate de germani anul trecut – Leica X2 si Leica D-Lux 6. Asadar, acest lucru lasa loc speculatiilor cu privire la forma, specificatiile, performantele si targetul caruia i se adreseaza noul aparat. Zvonurile spun ca ar putea fi vorba despre un compact cu senzor full-frame (senzorul de la Leica M), un aparat din aceeasi categorie cu Sony RX1 (13.449 lei). Primul compact cu senzor full frame din lume, lansat de Sony anul trecut, a primit o multime de review-uri pozitive si se pare ca a atras o parte din potentialii clienti ai companiei germane catre varianta mai „accesibila” produsa de japonezi. Acum, Leica ar putea lansa un model asemanator (un Leica X2 cu senzor Full Frame), pentru a acoperi o nisa de piata noua, care s-a dovedit atractiva pentru potentialii clienti.

Leica "Mini M" este deocamdata un aparat invaluit in mister
Leica „Mini M” este deocamdata un aparat invaluit in mister

Alte voci afirma despre noul Leica „Mini M” (cel mai probabil nu acesta va fi numele produsului final) ca ar putea fi o varianta mai compacta a lui Leica M, fara celebrul vizor optic si cu un body mai simplu. Ar putea fi o varianta plauzibila daca lipsa vizorului nu ar fi un impediment major pentru cei care utilizeaza focalizarea manuala, dar cum focalizarea doar pe ecranul LCD nu ar fi o solutie tocmai eleganta pentru un aparat „premium”, aceasta varianta este mai putin probabila.

Alte zvonuri indica o posibila colaborare intre Panasonic si Leica pentru a lansa un mirrorless cu senzor Micro 4/3 sub brandul companiei fondate de Oskar Barnack. Nu ar fi chiar o strategie noua pentru Leica, avand in vedere ca modelele din seira D-Lux dar si bridgeurile Leica V-Lux (3.599 lei) sunt realizate pe platforme Panasonic.

Oricare ar fi varianta adoptata de Leica pentru urmatorul aparat foto, un singur lucru este cert deocamdata: vom fi cu ochii pe ei pe 11 Iunie, atunci cand noul model isi va face aparitia oficial. Pana atunci va puteti abona la newsletterul Leica pentru a primii informatiile oficiale imediat ce sunt disponibile.

Lasă un răspuns