Tamron continua extinderea gamei de obiective dedicate aparatelor cu senzori Full Frame si lanseaza astazi modelele Tamron 70-210mm f/4 Di VC USD – un teleobiectiv usor destinat aparatelor DSLR Canon si Nikon, alaturi de anuntul privind dezvoltarea obiectivului Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD (Model A036) – un zoom standard dedicat aparatelor foto cu montura Sony FE. 

Tamron 70-210 F/4 Di VC USD

Tamron 70-210mm f/4 pentru Canon si Nikon
Tamron 70-210mm f/4 pentru Canon si Nikon

Noul Tamron 70-210 F/4 Di VC USD este o alternativa mai usoara la teleobiectivul 70-200mm f/2.8 pe care Tamron il are deja in gama, iar diferenta de marime si greutate va fi suficienta pentru multi fotografi (in special pentru cei care calatoresc mult) pentru a-l alege, in ciuda luminozitatii mai reduse. Vestea buna: Tamron 70-210 F/4 Di VC USD integreaza tehnologiile de stabilizare optica a imaginii proprietare Tamron, care promite astfel un avantaj de pana la 4 trepte de expunere la fotografierea din mana, fara trepied (conform standardului de evaluare CIPA). Distanta de focus minima este de 19cm (0.32x factor de marire maxim), obiectivul avand o formula optica formata din 20 de lentile dispuse in 14 grupe. Accepta filtre cu filet de diametru 67mm.

Totodata, desi obiectivele Tamron nu au excelat niciodata la acest capitol, producatorul promite o viteza sporita la focalizare, gratie sistemului de procesare AFUSD (Ultrasonic Silent Drive). Noul teleobiectiv este compatibil si cu teleconvertoarele tamron 1.4x si 2.0x, in speta modelele Teleconvertor 1.4x (Model TC-X14) si Teleconvertor 2.0x (Model TC-X20).

Tamron 70-210 F/4 Di VC USD are o greutate de doar 859g si o lungime de 17.5cm, constructia compacta fiind si etanseizata impotriva stropilor de apa si a intemperiilor. Dupa cum spuneam, un obiectiv promitator pentru fotografii care calatoresc mult, light, si lucreaza in conditii diverse outdoor. 

Tamron 70-210 f/4 Di VC USD va ajunge in magazine incepand cu luna Aprilie, la un pret recomandat de 800 Euro.

Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD

Tot azi compania anunta dezvoltarea obiectivului zoom standard 28-75mm f/2.8, pentru aparatele foto mirrorless Sony Full Frame (montura Sony FE). Se doreste a fi un obiectiv zoom standard accesibil, cu o plaja focala versatila, ideal pentru fotografia de eveniment.

Nu avem inca informatii despre pret sau disponibilitate, informatiile fiind destul de vagi in acest moment (fiind doar un anunt de dezvoltare, nu o lansare de produs efectiva). Stim insa ca va fi un obiectiv etanseizat impotriva intemperiilor, cu o distanta minima de focalizare de 19cm si o greutate de 550g, cu sistem AF intern, cu un nou motor de focalizare de tip RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) – despre care Tamron promite ca va functiona rapid si silentios, inclusiv in cazul focalizarii automate continue pentru video. Totodata, sistemul va fi compatibil cu functia Direct Manual Focus (DMF) de la Sony, care permite fotografului trecerea rapida de la focalizarea automata la ajustarea manuala.

Iata si o prima imagine cu noul obiectiv de la Tamron pentru Sony:

Tamron 28-75mm pentru Sony
Tamron 28-75mm pentru Sony