Fenomentul Timelapse incepe sa prinda din ce in ce mai mult avant si in Romania. Daca acum doua saptamani va prezentam un timelapse „autohton” cu imagini din tara, astazi il avem ca invitat pe Stefan Tuchila – autorul proiectului Ultimul Etaj – care a pus cap-la-cap peste 27.000 de cadre pentru a prezenta Bucurestiul „de la inaltime”, intr-un videoclip timelapse inedit.

Rezultatul? Il puteti vedea mai jos. Neaparat de vazut in Full HD si full screen si nu uitati sa vizitati pagina Ultimul Etaj de pe Facebook pentru noutati.

Si daca sunteti curiosi de la ce a pornit aceasta idee, cum a fost pusa in practica si… ce urmeaza, va invitam sa cititi urmatorul mini-interviu cu Stefan Tuchila:

Cand?

Primele secvente pentru acest film au fost facute in cateva zile foarte cetoase din iarna anului 2012. Am inceput sa ma joc cu tehnica si am descoperit ulterior ca are un potential imens: una din vizitele pe Hotelul InterContinental m-a facut sa inteleg ca trebuie sa duc lucrurile mai departe, asa ca am continuat sa fac mici clipuri timelapse in timp de fotografiam pe acoperisuri.

Timelapse Bucuresti
Timelapse Bucuresti

Cat?

In acest moment am ajuns la un total de circa 60 de clipuri, totalizand aproximativ 27-28.000 declansari. O mare parte din ele au picat la montajul acestui prim timelapse Ultimul Etaj, dar vor fi incluse in compilatii viitoare.

Timelapse Bucuresti
Timelapse Bucuresti


Cum?

Probabil cel mai greu a fost sa aleg ce ramane si ce tai din film. Am ezitat intre scene mai dure, cu cartiere, strazi aglomerate si cartiere de blocuri (ce as fi preferat eu) si imagini mai glossy, marile intersectii, apusuri si lumini de noapte (ce stiu ca ar fi preferat publicul). Cred ca am ajuns la un balans bun si probabil ca in curand o sa public si diverse mini-clipuri cu extrase din fimul mare.

Timelapse Bucuresti
Timelapse Bucuresti

Ce urmeaza?

Voi continua sa realizez alte secvente video timelapse dar inainte de toate alte fotografii, caci Ultimul Etaj este un proiect de fotografie. Aceasta prima experienta m-a ajutat sa inteleg foarte multe, sa perfectionez aspectele tehnice, am facut schimbarile necesare, asa ca sper ca viitorul film va fi si mai reusit decat aceasta prima incercare.

Timelapse Bucuresti
Timelapse Bucuresti

Si, ca bonus, iata si un cadru de „making of” 🙂

Making of - Bucharest Timelapse
Making of – Bucharest Timelapse

6 COMENTARII

  1. un accident. am decis sa o las in montajul final, mai animeaza scena.
    nu prea inteleg partea cu tremuratul, filmul a fost verificat si "stabilizat" de mai multe ori. poti sa imi indici la ce secunda?

  2. Stefan Tuchila: E ca și cum ai spune unui suporter să-i demonstreze sportivului că el poate mai bine. Eu nu fac timelapse. Ce vroiam să spun este că nu ai ales momente dinamice și nici încadrări atrăgătoare. Lipsește acea tensiune în continuă creștere pe care o vedem aici de exemplu. Dar după cum spuneam, este un început. 🙂

Lasă un răspuns