Elvetia, Tura foto alaturi de Dorin Bofan
Elvetia, Tura foto alaturi de Dorin Bofan

Fotograful Dorin Bofan organizeaza in perioada 27 septembrie – 4 octombrie 2014 o calatorie cu scop fotografic in Elvetia, la poalele varfului Matterhorn, o zona ce merita explorata de oricine este pasionat de natura si de fotografie.

Varful Matterhorn, cu cei 4.478 m ai sai, este in sine un subiect deosebit deoarece are propria lui vreme. O dovada incontestabila sunt norii lenticulari care se formeaza frecvent in jurul formei lui piramidale. E o experienta de pomina doar sa-l privesti. Lacurile glaciare ne vor ajuta sa realizam imagini care sa prezinte frumusetea acestor locuri. Si avem de unde alege. Stellisee, Grindjisee sau Riffelsee sunt 3 din ochiurile de apa buna de baut in care Matterhornul se oglindeste. La ghetarii Findel si Gorner vom ajunge neaparat. La primul pe o poteca, la al doilea cu ajutorul caii ferate situata la cea mai inalta altitudine din Europa, Gornergrat Bahn. Padurile de zada, pin si zambru sunt zone aparte pe care le vom explora pe indelete. Chiar daca varfurile inzapezite o sa ne cam fure atentia, cele mai interesante detalii naturale ale acestei zone n-o sa scape nefotografiate. Arbori de sute de ani impreuna cu albia raului glaciar Findelbach o sa ne tina ocupati. Cea mai inalta poteca marcata din Europa, spre varful Oberrothorn de 3.414 m, va fi unul din obiectivele noastre. O s-o accesam usor pornind de la Cabana Fluhalp, locul nostru de cazare timp de 4 nopti.

Sunt multe de vazut si de fotografiat la poalele Matterhornului, asa incat cele 7 zile dedicate acestei calatorii o sa fie pline si-o sa lase multe amintiri.

 • Loc: poalele Matterhornului, Zermatt
 • Perioada: 27 septembrie – 4 octombrie 2014
 • Participanti: 7
 • Cazare: cabana/ hotel
 • Trasee: scurte, pe poteci amenajate
 • Pregatire fizica: moderata
 • Pret: 890 euro/ persoana ce include biletul de avion, transportul cu trenul pana in Zermatt, cazarea si o parte din mese (reducere de 40 euro pana la 31 ianuarie 2014)

Detalii si inscrieri pe siteul lui Dorin Bofan

Elvetia, Tura foto alaturi de Dorin Bofan
Elvetia, Tura foto alaturi de Dorin Bofan

2 COMENTARII

 1. Da. Interesant, dar e prea scump. MULT prea scump! De fapt, costurile sunt undeva in jurul a 450-500 Euro. Restul intra in buzunare.
  Lumina buna!

 2. Da. Interesant, dar e prea scump. MULT prea scump! De fapt, costurile sunt undeva in jurul a 450-500 Euro. Restul intra in buzunare.
  Lumina buna!

Comments are closed.