Intra si Sony in cursa pentru aparatele foto cu internet si aplicatii?

Ne apropiem de Photokina si aflam tot felul de informatii din ce in ce mai interesante despre aparatele foto care vor fi lansate in Septembrie. Daca saptamana trecuta am vorbit despre un posibil compact Nikon cu Android, iata ca zvonul zilei are in vizor modelele mirrorless de la Sony: viitoarele modele NEX vor avea Wi-Fi, vor putea accesa internetul si – mai mult decat atat – utilizatorii vor putea descarca si rula aplicatii intr-un mod similar platformelor mobile.

Desi este un inca un zvon, cu siguranta in viitorul apropiat vom vedea un Sony NEX cu Wi-Fi, pentru transferul pozelor pe retelele sociale. Daca acesta va putea accesa internetul cu un browser mobil (similar consolelor PSP) sau daca vor exista aplicatii dedicate pentru noul aparat ramane de vazut, dar mi-ar fi greu sa inteleg motivul pentru care Sony ar alege sa isi dezvolte propriul sistem de operare si propriile aplicatii cand ar putea utiliza fara probleme Androidul. Eu unul abia astept  momentul cand imi voi putea citi mailul direct de pe aparatul foto… 🙂

Pana aflam informatii oficiale, tot zvonurile spun ca in perioada imediat urmatoare vom vedea inca doua aparate din gama NEX lansate de Sony. Unul va fi Sony NEX 6, un model mai ieftin decat actualul NEX-7, dar de la care va prelua o mare parte din specificatii si din design (poate si-au dat si ei seama ca e absurd sa ceri 6500 Ron pe un mirrorless, oricat de bun ar fi el!) si un NEX entry-level.

Sony NEX cu aplicatii? (imagine simulata)
Sony NEX cu aplicatii? (imagine simulata)

 

Lasă un răspuns