Politia olandeza antreneaza vulturi pentru a dobori drone care zboara in zone neautorizate. De cativa ani exista legi si reglementari stricte in multe state in ceea ce prvieste utilizarea dronelor in spatiul public, dar olandezii vin cu ceva nou: politia a demarat un program de antrenament care va utiliza vulturi pentru a „vana” si a dobori dronele care incalca interdictiile de zbor.

Politia olandeza antreneaza vulturi pentru doborarea dronelor
Politia olandeza antreneaza vulturi pentru doborarea dronelor

Vestile nu sunt foarte bune pentru cei care utilizeaza drone fara autorizatie in Olanda. Daca programul de antrenament al vulturilor se va dovedi un succes, vom asista probabil la aparitia primei tari care utilizeaza pasari pentru a lupta cu … dronele. Deocamdata programul de antrenament este in stadiul de test, vulturii fiind antrenati intr-un mediu controlat. Principalele probleme sunt doborarea dronelor in siguranta (pentru posiblii oameni care s-ar afla la sol) si riscurile la care este expusa pasarea in momentul doborarii dronei (datorita eliciilor acesteia).

Totusi, reprezentantii politiei olandeze sunt increzatori in programul pilot de antrenament. Ramane de vazut daca vulturii vor fi utilizati si in misiuni reale sau nu, in viitor.

3 COMENTARII

  1. Doborî, nu doborâ. Cuvintele, întotdeauna încep și se termină cu litera „î”. Doar în interiorul cuvintelor se foloseste litera „â”. Excepție cuvintele compuse (ex. reîmpădurire, neîntrecut, bineînțeles etc.).

Comments are closed.