Cheile Bicazului reprezinta o zona extraordinar de frumoasa: masivitatea stancilor, faima Lacului Rosu, micile cascade ale paraului Bicaz, pasunile alpine din spatele peretilor de piatra, catune ascunse in vai pitoresti, drumuri de tara serpuind printre fanarii … toate acestea sunt deja cunoscute peste tot in tara.

M-am intors de nenumarate ori in aceasta zona atat de pitoreasca si intotdeauna am simtit o emotie puternica pe vaile Bicajelului sau in timp ce fotografiam cascadele paraului Bicaz.

Va invit sa veniti in aceasta zona deosebita, sa fotografiem impreuna minuatiile unei toamne tarzii, sa discutam despre fotografie, sa ochim compozitii, sa prelucram imagini, sa creem emotii si nu in ultimul rand sa avem un weekend minunat alaturi de oameni care impartasesc aceeasi pasiune: fotografia!

Workshop Foto in Cheile Bicazului
Workshop Foto in Cheile Bicazului

Perioada de desfasurare: 16 – 18 Noiembrie 2012

Pret: Pretul este de 500 RON/persoana. Pentru cei care au participat la workshop-ul anterior se ofera o reducere de 10%. Pretul include cazarea, masa si participarea la tura foto. Nu este inclus transportul. Detalii si inscrieri aici.

Ce vom fotografia in aceasta tura foto

Peisajul din zona este deosebit de ofertant: detalii de toamna, peisaje largi, vai, catune, fanarii, ape involburate, mici cascade pe apa Bicazului.

Teme tehnice ce vor fi abordate si tutoriale video

Vom invata impreuna sa privim dincolo de imagini: sa tratam fotografia ca pe ceva viu, ce exprima sentimente si trairi dincolo de simpla redare a unui peisaj. Vom discuta despre setarile aparatului foto, despre importanta diafragmei in fotografia de natura, decizii privind timpul de expunere, modalitati de a evalua expunerea unui cadru, vom discuta despre importanta filtrelor graduale si a celor de polarizare, despre necesitatea subiectului in fotografia de natura si intregul sir de decizii ce deriva.

in ce priveste prelucrarea, in prima seara voi prezenta cateva imagini personale si modalitatile in care au fost prelucrate. Discutiile tehnice de duminica se vor concentra pe vizualizarea fotografiilor tuturor participantilor si oferirea de sugestii privind compozitiile fotografiate.

Toate sursele fotografiilor ce vor fi prelucrate sambata seara, impreuna cu prezentarile tehnice vor fi scrise pe dvd-uri si oferite participantilor la plecare. Pe dvd-uri vor fi si sursele fotografiilor prezentate in prima seara. Aceastea vor avea si tutoriale video ce vor explica intregul proces de prelucrare, astfel ca participantii sa poata urmari in mod facil prelucrarile si dupa workshop.

Un bonus va consta in oferirea unor tutoriale video create de mine. Aceste tutoriale se refera la notiunile de baza privind utilizarea programelor de prelucrare. in acest fel orice participant, indiferent de nivelul pregatirii, va putea relua prelucrarile in mod facil, dupa workshop.

Pentru detalii despre program si inscrieri faceti click aici.

Lasă un răspuns