Ceea ce s-ar putea numi „ultima misiune” a Navetei Spatiale Endeavour nu a avut loc in spatiu, asa cum ne-am obisnuit ci chiar aici, pe Pamant. Naveta a fost transportata de la aeroportul international din Los Angeles pana in curtea Muzeului de Stiinta si Tehnica a orasului, acolo unde va fi expusa public de acum inainte. Aceasta „ultima calatorie” a navetei a fost surprinsa de o echipa de fotografi de la NASA intr-un film time-lapse pe care trebuie sa il vedeti. Este impresionant nu atat prin realizare cat prin imaginile in sine: nu veti mai vedea a doua oara naveta spatiala „strecurandu-se” ca un automobil printre casele din Los Angeles.

La realizarea filmului a participat o echipa formata din cinci fotografi si s-au utilizat aparate foto Canon 5D Mark III si Mark II alaturi de cateva body-uri Canon 7D. Enjoy!

Ramanem tot la NASA si va prezint mai jos un video time-lapse compus din cadrele surprinse pe Statia Spatiala Internationala, timp de sase luni, de unul din astronautii care au participat la misiunile de cercetare de la bordul statiei. Imaginile au fost surprinse cu aparate Nikon D3s.

Bonus: un alt clip care prezinta trecerea Navetei Spatiale prin Los Angeles, in varianta on-line a ziarului Los Angeles Times.