Ne apropiem de Photokina si iata ca avem parte de noi lansari. Daca saptamana trecuta Zeiss anunta trei noi obiective din gama Milvus pentru DSLR-uri, nemtii lanseaza astazi si un obiectiv pentru fotografii care trag cu aparate foto mirrorless Sony. Este vorba despre noul Zeiss Loxia 85mm f/2.4, un obiectiv manual focus, destinat aparatelor foto din gama Sony A7 cu senzor Full Frame (montura Sony E). Astfel, compania extinde lineup-ul pentru Sony, care include deja obiectivele ZEISS Loxia 2.8/21, Loxia 2/35 si Loxia 2/50 cu inca un obiectiv performant.

Gama Zeiss Loxia include, acum 4 obiective
Gama Zeiss Loxia include, acum 4 obiective

Avand la baza acelasi „ADN” mostenit de la celelalte obiective din gama Loxia, noul 85mm f/2.4 se adreseaza fotografilor ambitiosi, care doresc sa aiba un kit de obiective cat mai compacte, potrivite pentru orice ocazie. Avand la baza designul optic ZEISS Sonar, noul venit are o formula optica formata din 7 elemente dispuse in tot atatea grupe, cu o distanta minima de focus de 80cm si un inel de focalizare cu o cursa de 220° – ideal pentru ajustari fine ale planului de focus, indiferent daca vorbim de fotografii sau de inregistrari video. Focalizarea manuala precisa este inlesnita si de contactele electronice ale obiectivului, care permit comunicarea cu body-ul aparatului si, astfel, utilizarrea functiilor de marire a zonei de clar si focus peaking, pentru precizie sporita in momentul focalizarii.

Loxia 2.4/85
Loxia 2.4/85

Noul obiectiv Zeiss Loxia 85mm f/2.4 are diafragma manuala, cu de-click, ceea ce inseamna ca este simultan potrivit atat pentru fotografi dar si pentru videografi. Acestia din urma vor putea modifica cursa inelului de diafragma a obiectivului, de la modul de lucru in pasi la unul cursiv, pentru tranzitii line intre diferite valori ale diafragmei, in timpul filmarii.

Noul Zeiss Loxia urmeaza sa ajunga in magazine incepand cu luna Decembrie, la un pret de aproximativ 1,399 Euro, cu tot cu taxe, conform comunicatului oficial al companiei.

Detalii despre pretul si disponibilitatea noului Loxia in Romania, gasiti aici.

Zeiss Loxia 2.4/85 – specificatii tehnice pe scurt:

  • Obiectiv prime pentru aparate foto mirrorless
  • Compatibil Sony E (Sony A7, Full Frame)
  • Formula optica: 7 elemente / 7 grupe
  • Distanta focala: 85mm
  • Diafragma maxima: f/2.4 – f/22
  • Distanta minima de focalizare: 80cm
  • Diametru maxim: 62,5mm
  • Inel portfiltru: 62mm
  • Lungime: 108mm
  • Greutate: 594 grame
Gama Zeiss Loxi pentru Sony FE
Gama Zeiss Loxia pentru Sony FE
Gama Zeiss Loxia pentru Sony FE
Obiectivul Zeiss Loxia 2.4/85 pentru Sony FE
Gama Zeiss Loxia pentru Sony FE
Obiectivul Zeiss Loxia 2.4/85 pentru Sony FE

Lasă un răspuns