Zeiss a anuntat astazi lansarea primului obiectiv dintr-o noua generatie: Zeiss Otus Distagon T* 1.4/55, un obiectiv destinat profesionistilor care utilizeaza aparate foto DSLR moderne, capabil sa puna in valoare rezolutiile senzorilor actuali. Noul obiectiv Otus 55mm f/1.4 nu are sistem autofocus si se adreseaza celor care nu vor sa faca nici un compromis cand vine vorba de calitatea imaginilor lor. Are totusi un pret pe masura: cei care isi doresc cel mai nou obiectiv al constructorului german vor avea de achitat 3,500 Euro, pentru a se putea bucura de calitatea optica de exceptie.

UPDATE: Am publicat primele imagini cu Zeiss Otus 55mm primit in test. Detalii aici.

In Romania noul obiectiv va costa aproximativ 15.999 lei, fiind disponibil pe montura Canon sau Nikon. Detalii despre pret si disponibilitate aici.

Zeiss Otus 55mm f/1.4
Zeiss Otus 55mm f/1.4

Zeis Otus deschide astfel o noua gama de obiective luminoase in catalogul germanilor, denumirea „Otus” reprezentand o specie de bufnite recunoscuta pentru capacitatea lor de a vedea prada in intuneric aproape total. Zeis Otus este a doua gama de obiective denumita dupa o specie de pasari, dupa gama Touit lansata la inceputul acestui an.

Noul obiectiv Zeiss Otus Distagon T* 1.4/55 are o formula optica compusa din 12 elemente dispuse in 10 grupe (o formula optica neobisnuit de complexa pentru un obiectiv din aceasta categorie) si o diafragma circulara formata din 9 lamele.

Mai multe detalii pe blogul Zeiss.

Zeiss Otus 55mm f/1.4
Zeiss Otus 55mm f/1.4
Zeiss Otus 55mm f/1.4
Zeiss Otus 55mm f/1.4
Zeiss Otus 55mm f/1.4
Zeiss Otus 55mm f/1.4

 

4 COMENTARII

  1. 3500-4000 Euro costa o trusa foto completa/aproape completa pentru un fotograf amator avansat/entuziast. In banii astia si-o face. Daca era cu f/0,95 sau ceva de genul, ca Leica 50mm f/0.95 Noctilux, mai ziceam, dar pana atunci e pur fita. Ca si echipamentul Leica, bun, dar exagerat de scump.
    Profesionistii Canon au cap de linie Canon L, Nikon au G-urile cu 1.4 si asa mai departe, foarte putini trag cu Zeiss, si aceia sunt majoritatea amatori de bani-gata, nu PRO.
    In special ca autofocusul la Zeiss e o dotare noua. Cele doua Zeiss Touit pentru mirorrless-uri, sunt lente, toti se plang de asta. Ma indoiesc ca asta e "avion" sau cel mai precis.
    Ca sa nu ma leg si de aspect, prea multe finisaje pentru un brand asa batran in domeniu. S-a dus tot aspectul retro al lor. Dar asta probabil tine de gusturi, nu de defecte.

Lasă un răspuns