Zeiss a anuntat astazi lansarea primului obiectiv dintr-o noua generatie:  Distagon T* 1.4/55, un obiectiv destinat profesionistilor care utilizeaza aparate foto DSLR moderne, capabil sa puna in valoare rezolutiile senzorilor actuali. Noul obiectiv Otus 55mm f/1.4 nu are sistem autofocus si se adreseaza celor care nu vor sa faca nici un compromis cand vine vorba de calitatea imaginilor lor. Are totusi un pret pe masura: cei care isi doresc cel mai nou obiectiv al constructorului german vor avea de achitat 3,500 Euro, pentru a se putea bucura de calitatea optica de exceptie.

UPDATE: Am publicat primele imagini cu Zeiss Otus 55mm primit in test. Detalii aici.

In noul obiectiv va costa aproximativ 15.999 lei, fiind disponibil pe montura Canon sau . Detalii despre pret si disponibilitate aici.

Zeiss Otus 55mm f/1.4
Zeiss Otus 55mm f/1.4

Zeis Otus deschide astfel o noua gama de obiective luminoase in catalogul germanilor, denumirea “Otus” reprezentand o specie de bufnite recunoscuta pentru capacitatea lor de a vedea prada in intuneric aproape total. Zeis Otus este a doua gama de obiective denumita dupa o specie de pasari, dupa gama Touit lansata la inceputul acestui an.

Noul obiectiv Zeiss Otus Distagon T* 1.4/55 are o formula optica compusa din 12 elemente dispuse in 10 grupe (o formula optica neobisnuit de complexa pentru un obiectiv din aceasta categorie) si o diafragma circulara formata din 9 lamele.

Mai multe detalii pe blogul Zeiss.

Zeiss Otus 55mm f/1.4
Zeiss Otus 55mm f/1.4
Zeiss Otus 55mm f/1.4
Zeiss Otus 55mm f/1.4
Zeiss Otus 55mm f/1.4
Zeiss Otus 55mm f/1.4

 

4 COMENTARII

  1. 3500-4000 Euro costa o trusa foto completa/aproape completa pentru un fotograf amator avansat/entuziast. In banii astia si-o face. Daca era cu f/0,95 sau ceva de genul, ca Leica 50mm f/0.95 Noctilux, mai ziceam, dar pana atunci e pur fita. Ca si echipamentul Leica, bun, dar exagerat de scump.
    Profesionistii Canon au cap de linie Canon L, Nikon au G-urile cu 1.4 si asa mai departe, foarte putini trag cu Zeiss, si aceia sunt majoritatea amatori de bani-gata, nu PRO.
    In special ca autofocusul la Zeiss e o dotare noua. Cele doua Zeiss Touit pentru mirorrless-uri, sunt lente, toti se plang de asta. Ma indoiesc ca asta e "avion" sau cel mai precis.
    Ca sa nu ma leg si de aspect, prea multe finisaje pentru un brand asa batran in domeniu. S-a dus tot aspectul retro al lor. Dar asta probabil tine de gusturi, nu de defecte.

Leave a Reply