Dupa ce acum doua saptamani criticam aplicatia Photoshop Express de la Adobe pentru lipsa de functionalitati care sa o scoata in evidenta, in ciuda brandului pe care il reprezinta, iata ca astazi compania lanseaza si pe dispozitivele smartphone o aplicatie care pana acum era disponibila doar pe tablete: Adobe Photoshop Touch.

Adobe Photoshop Touch pentru smartphone
Adobe Photoshop Touch pentru smartphone

Adobe Photoshop Touch este o versiune imbunatatita, cu mai multe functionalitati dar care vine cu un pret: 16,55 Ron in Google Play. Avand in vedere multitudinea de aplicatii de prelucrare foto pentru mobile disponibile gratuit, Photoshop Touch ne atrage in primul rand cu… prelucrarea pe layere. Adobe Photoshop touch permite utilizarea a unui numar maxim de trei layere pe imaginile ce nu depasesc 12 megapixeli sau pana la 8 layere la rezolutii mai mici. In plus Photoshop Touch se lauda cu o calitate a imaginilor prelucrate peste cea oferita de alte aplicatii similare. Evident, functiile de baza sunt si ele prezente: crop, rotate, saturatie, contrast, levels si chiar si unele filtre „artistice”.

Merita Photoshop Touch 16.55 Ron? Daca va ajuta prelucrarea pe layere, pe un ecran de telefon mobil, atunci da – merita. Cred ca este singura aplicatie de acest gen care permite editarea fotografiilor la rezolutie maxima si utilizarea layerelor pe un smartphone. Altfel, exista si aplicatii similare, gratuite, care isi fac la fel sau chiar mai bine treaba. Vezi Instagram sau cea pe care am descoperit-o recent si mi-a placut PicsArt Photo.

Adobe Photoshop Touch este disponibila si in Apple Store, fiind compatibila cu gadgeturile care ruleaza iOS 5: iPhone 4, iPhone 4S si iPhone 5, dar si iPod Touch. Telefoanele cu Android trebuie sa ruleze cel putin versiunea 4.0 a sistemului de operare (Ice Cream Sandwich) pentru a putea descarca si instala Adobe Photoshop Touch.

Lasă un răspuns