Se apropie vara si, ca de obicei, incepem sa ne gandim la vacante, chiar daca afara ninge, la sfarsitul lunii martie. 🙂 Cu toate astea, specialistii de la Fuji ne propun astazi un nou model de aparat foto subacvatic: Fuji Xp200, un compact rezistent la scufundari pana la 15m si la lovituri de la 2m, cu zoom optic 5x, senzor CMOS de 16 megapixeli, blitz si LED pentru filmare sub apa. Ce sa mai zic… un aparat care, cel putin din punct de vedere al specificatiilor tehnice, are toate ingredientele necesare pentru a fi preferatul nostru anul acesta la snorkeling.

Aparat foto subacvatic – Fuji XP200

vezi-promotia-acum

Aparat foto subacvatic Fuji XP200
Aparat foto subacvatic Fuji XP200

Fuji XP200 este un aparat foto subacvatic din seria „rugged”, rezistent la socuri, lovituri, scufundari si temperaturi extreme. Se caracterizeaza in primul rand prin forma specifica aparatelor foto rezistene din gama producatorului nipon dar si prin performantele tehnice cu care se lauda. Senzorul CMOS de 16 megapixeli include si un sistem de stabiliare mecanic, aflat in spatele senzorului, care permite compensarea vibratiilor in orice conditii, chiar si atunci cand aparatul este utilizate cu o singura mana, sub apa. Fuji XP200 este un aparat foto subacvatic care se lauda si cu un obiectiv cu zoom optic 5x, cu distanta focala echivalenta 28-140mm, care permite apropierea de subiect mai bine decat alte aparate similare (in cazul compactelor subacvatice media factorului de zoom optic este de aproximativ 4x).

Performantele foto-video ale noului Fuji XP200 sunt completate de noul modul WiFi integrat, care permite transferul fotografiilor pe orice laptop, PC, smartphone sau tableta compatibila. Fuji ofera chiar si doua aplicatii dedicate, disponibile in Apple Store si Google Play, care permit transferul automat al imaginilor din aparat pe smartphone, iar de acolo direct pe retelele sociale.

Fuji XP200
Fuji XP200

Pentru cei care prefera fotografia de actiune, Fuji XP200 include modul Burst care permite inregistrarea unor rafale scurte cu pana la 70 de cadre pe secunda, la rezolutie redusa, sau 10 cadre pe secunda la rezolutia maxima de 16 megapixeli.

La fel ca majoritatea aparatelor foto compacte/bridge de la Fuji si modelul XP200 vine cu un set de filtre artistice predefinite, dintre care putem enumera modurile Pop Color, Toy Camera, Miniatura, Soft Focus sau High Key. Mai mult decat atat, functia Intelligent Digital Zoom promite pastrarea calitatii imaginilor chiar si atunci cand este activat zoom-ul digital 2x. Ramane de vazut in ce masura aceasta functie reuseste sa nu afecteze calitatea imaginilor, asa cum o lauda cei de la Fuji.

Desi pana acum am destat destul de multe aparate foto subacvatice, pana acum nu am avut in test nici un aparat subacvatic Fuji. Vara aceasta se anunta „fierbinte”, asadar vom avea suficiente momente in care sa testam noul Fuji XP200 si modelele similare de la ceilalti producatori. Cert este ca pentru pasionatii de sporturi acvatice (si nu numai), un aparat foto subacvatic poate fi partenerul ideal in concedii. In plus, rezistenta acestor modelele le recomanda pentru toti membrii familiei, inclusiv pentru copii, care se pot distra linistiti pe marginea apei surprinzand fotografii cu un aparast subacvatic precum Fuji XP200 sau Nikon S31 – special proiectat pentru ei.

Deocamdata nu avem informatii despre pretul sau disponibilitatea noului aparat foto subacvatic Fuji SX200 in Romania.

Aparat foto subacvatic Fuji XP200
Aparat foto subacvatic Fuji XP200

Lasă un răspuns