DSLR-ul Canon cu senzor de 40MP+ ar putea arata ca actualul Canon 1DX (foto)
DSLR-ul Canon cu senzor de 40MP+ ar putea arata ca actualul Canon 1DX (foto)

Astazi aflam informatii noi despre viitorul varf de gama in categoria Pro de la Canon. Conform ultimelor zvonuri, Canon ar trebui sa lanseze in aceasta toamna un DSLR cu senzor de peste 40 de megapixeli (unele surse indica 41 sau chiar 50MP…). Se pare ca tehnologia exista deja si senzorii care ar trebui sa fie integrati in noul Canon 1D Xs sunt testati in aceasta perioada, in diferite tari.

Dupa lansarea lui Nikon D800 in luna februarie a anului trecut, fanii Canon au „imbratisat” rapid primele zvonuri despre un posibil DSLR cu senzor de 41 de megapixeli de la compania preferata. De voie sau … de nevoie, am putea spune, informatiile mai mult sau mai putin exacte despre un posibil DSLR adresat fotografilor de studio au inceput sa apara. Cele mai recente zvonuri au aparut pe 24 martie si indica o posibila lansare Canon in toamna. Aparatul ar trebui sa fie prezentat in luna Septembrie sau Octombrie, adica imediat dupa lansarea lui Canon 7D X pregatita pentru luna August.

DSLR-ul Canon cu senzor de 40MP+ ar putea arata ca actualul Canon 1DX (foto)
DSLR-ul Canon cu senzor de 40MP+ ar putea arata ca actualul Canon 1DX (foto)
Daca zvonurile se confirma, aparatul va avea acelasi body ca si modelul 1DX lansat anul trecut, dar senzorul va oferi o rezolutie de peste 40 de megapixeli. Aceleasi zvonuri spun ca, la randul lor, cei de la Nikon pregatesc un aparat similar, Nikon D4X, care va fi adresat fotografilor de studio si va avea un senzor de 50 de megapixeli.

Deocamdata toate aceste informatii nu sunt confirmate, fiind doar zvonuri care circula pe internet. Totusi, este clar ca lansarea unui astfel de model va fi programata doar dupa prezentarea oficiala a noului Canon 7D Mark II, care la randul sau se va adresa fotografilor profesionisti, unele zvonuri anuntand chiar un body cu grip integrat, dar cu senzor APS-C pentru noul Canon 7D X (Mark II).

4 COMENTARII

  1. Mda. Am citit zvonul asta si in alta parte.indiferent gradul de certitudine Canon trebuie sa faca pasul asta si cat mai repede. In ultimii ani au facut cateva greseli majore neglijand piata dslr-urilor cu multi mp precum si cea mirrorless.Au remediat in ultima vreme prin eos m. Cat despre segmentul apsc…sper ca 70D-ul care din cate am inteles a fost amanat pentru luna aprilie sa vina cu digic 6 un DR mai bun si performante ISO mai bune precum si un body din aliaj. Altfel nu vad prea bine segmentul asta de piata pt. Canon.

    • nu am ce adauga … sunt de acord cu tine. Canon a mizat pe cateva strategii de marketing destul de controversate in ultimii ani, lansarea pe banda rulanta a modelelor cu (acelasi) senzor de 18 megapixeli fiind una dintre ele. Eu totusi nu de la 70D am asteptari mari ci mai degraba de la 7D mark II care, teoretic, ar trebui sa „joace in alta liga”…

  2. Oricum în orice zvon lansat pe internet există și un dram de adevăr fiindcă companiile niciodată nu le infirmă.
    Cred că rămâne să așteptăm să vedem ce surprize, să sperăm plăcute, ne rezervă cei de la Canon.

Lasă un răspuns