Compania Fujifilm a publicat recent rezultatele financiare ale sfarsitului de an. In ciuda pietei foto care inregistreaza un declin global, compania raporteaza un nivel similar al vanzarilor de aparate foto mirrorless hi-end ca si in perioada precedenta si o crestere a veniturilor de 2,7 ori. Vestea interesanta: vanzarile de camere foto Fuji Instax, filmul „instant” si accesoriile pentru ele au crescut!

Fuji Instax
Fuji Instax

Asadar, s-ar parea ca vremea aparatelor foto „instant” nu a apus ci, din contra, acestea revin in actualitate, fiind din ce in ce mai populare. Camerele Fuji Instax, aceste „Polaroiduri” moderne, sunt foarte apreciate de catre cei tineri, iar consumabilele pentru ele (in speta, filmul instant) au o marja de profit mare pentru companie, ceea ce a consolidat cresterea veniturilor Fuji in ultimele 12 luni.

Si daca sunteti curiosi daca se gasesc si in Romania si la ce pret, iata un exemplu: aparatul foto Fuji Instax Mini costa 370 de lei, aici. Aparatul, pe numele sau complet Fujifilm Instant Color Film „instax mini”, este alimentat de doua baterii tip AA si are un recipient ce permite incarcarea sa cu 10 fotografii „instant” si face, in doar cateva secunde, fotografii pe hartie cu dimensiunile 46 x 62mm, precum aparatele foto Polaroid. Popularitatea lor este in crestere nu doar datorita formatului si a usurintei in utilizare ci si datorita asocierii cu fotografiile postate pe Instagram, reteaua sociala avand ca inspiratie aparatele Polaroid si fotografiile „patrate” produse de acestea.

Pe de alta parte, conform aceluias raport financiar, vanzarile de aparate foto digitale Fuji au inregistrat, per total, un declin. Singura categorie de produse care s-a mentinut in cotele inregistrate in urma cu un an a fost segmentul camerelor foto mirrorless hi-end (Fuji X-T1 si Fuji X-T10), pe care compania a pus focus permanent si care s-au bucurat de reviewuri pozitive peste tot.

Intreg raportul financiar al companiei Fujifilm poate fi consultat aici.