Miscare strategica pe piata producatorilor de dispozitive de stocare: numarul unu mondial, Western Digital, a finalizat tranzactia prin care achizitioneaza compania SanDisk pentru suma de 19 miliarde de dolari. Compania producatoare de memorii si unitati de stocare SanDisk cauta cumparator inca de acum cateva luni si se pare ca „lozul castigator” l-au tras americanii de la WD. Cert este ca, in viitor, portofoliul de produse Western Digital se va extinde, iar cei care utilizau memoriile si cardurile SanDisk in aparatele lor, vor achizitiona de acum memorii Western Digital.

Sediul SanDisk (foto: Wikipedia)
Sediul SanDisk (foto: Wikipedia)

Western Digital este, in prezent, cel mai mare producator de hard disk-uri din lume, iar prin achizitia companiei San Disk va deveni al treilea mare jucator pe piata de carduri SD/CF si stick-uri de memorie, dupa extinderea portofoliului. Preluarea SanDisk se va finaliza in al treila trimestru al anului viitor.

Achizitia Western Digital este interesanta si din punct de vedere strategic: compania era deja lider pe piata unitatilor de stocare cu disc, dar cum in viitor se intrevede renuntarea la HDD-uri in favoarea memoriilor non-volatile SSD, achizitia San Disk reprezinta un pas enorm pentru dezvoltarea companiei in viitor. Asadar, suma pe care cei de la WD au platit-o pentru a prelua compania San Disk nu mai pare, brusc, asa de mare. Daca ne gandim dincolo de carduri de memorie si stickuri USB…

SanDisk SDXC 16GB Extreme PRO
SanDisk SDXC 16GB Extreme PRO

1 COMENTARIU

  1. Memoriile SanDisk mi se pareau cele mai bune, de fapt.. cam doar pe astea le-am folosit, sau mai aveam unele Kingston. In rest, nu-mi aduc aminte de alte branduri si nici n-am avut probleme cu SanDisk. Sper ca odata cu aceasta achizitie sa apara si ceva imbunatatiri, modificari pozitive pentru utilizatori.

Lasă un răspuns