Manfrotto a lansat recent noua gama de trepiede din seria 290. Spre deosebire gama actuala, noua serie 290 este impartita in trei categorii de trepiede distincte: LIGHT, X-TRA si DUAL, fiecare cu specificatii si performante proprii si destinate fotografilor cu un anumit nivel de experienta si dotare tehnica. Noile serii de trepiede Manfrotto 290 vin cu cap bila sau 3-way (cu manere) si cu accesorii noi, sunt mai accesibile la pret si sunt destinate atat fotografilor entuziasti cat si profesionisti.

Manfrotto 290 LIGHT, X-TRA si DUAL
Manfrotto 290 LIGHT, X-TRA si DUAL

Manfrotto 290 LIGHT

Seria Manfrotto 290 LIGHT este destinata fotografilor aflati la inceput de drum si include doua trepiede cu cap inclus, doua kituri complete pentru cei care detin un DSLR entry-level sau un aparat foto mirrorless. Manfrotto Light 290 vine cu cap bila tip 294RC2 sau cap 3-way cu manere pliabile si suporta un aparat foto DSLR sau Mirrorless cu o greutate de pana la 3KG, excentric axului.

Sunt disponibile deja in Romania si costa 624 de lei, kitul cu cap cu manere.

Manfrotto 290 LIGHT
Manfrotto 290 LIGHT

Manfrotto 290 X-TRA

Seria X-Tra este destinata fotografilor avansati sau profesionistilor care folosesc ocazional trepiedul sau care, din diferite motive, nu vor sa cheltuiasca un buget foarte mare pe trepiedul lor.

Seria include doua modele de trepiede, cu cap bila tip Manfrotto 496RC2 sau noul cap 3-Way 804RC2 cu manere retractabile (mai usor de transportat), iar picioarele 290X-TRA sunt mai versatile, oferind posibilitatea de a fotografia foarte aproape de nivelul solului, prin rabatarea picioarelor la aproape 90° (ofera fixare la patru unghiuri: 25°, 46°, 66° si 88°).

Manfrotto 290XTRA
Manfrotto 290XTRA

In plus, seria 290X-TRA este compatibila si cu adaptorul Low Angle, ce poate fi achizitionat seaprat si care inlocuieste coloana verticala a trepiedului si fixand astfel aparatul la doar cativa centimetri de sol. In ceea ce priveste inaltimea maxima, e bine sa stiti ca trepiedele din gama extra ofera o fixare a aparatului la maxim 170cm de sol si suporta un aparat de pana la 4KG.

Ambele kituri din seria Manfrotto 290X-TRA vin cu husa de tranport inclusa si sunt ideale pentru calatorii, fiind compacte (au doar 70cm cand sunt stranse) si usoare. Sunt ideale atat pentru fotografii cat si pentru inregistrari video.

Se gasesc in Romania de la 750 de lei, pentru kitul cu cap bila inclus.

Manfrotto 290 DUAL

Varful de gama a noii serii 290, gama DUAL este destinata fotografilor perofesionisti, care cauta un trepied de incredere, rezistent, cu flexibilitate si stabilitate maxima.

Manfrotto 290 DUAL
Manfrotto 290 DUAL

Trepiedele din aceasta categorie sunt singurele din noua gama 290 care includ sistemul X-PRO de la Manfrotto, care permite rabatarea coloanei verticale in pozitie orizontala (la 90°), in doar cateva secunde, fara o o demonta. Aceasta categorie include un singur model de trepied, care a fost proiectat avand ca inspiratie seria 190XPRO a producatorului italian, acesta fiind si cel mai bine vandut si apreciat trepied foto la nivel international, asa cum arata comunicatul de presa al companiei.

Manfrotto 290 DUAL X-PRO
Manfrotto 290 DUAL X-PRO

Manfrotto 290DUAL este un trepied cu picioare din trei sectiuni, care pot fi rabatate pana la 88° (4 unghiuri distincte), confectionat din aluminu si aliaj de magneziu, ce ofera o inaltime maxima de 175,5cm fata de sol si o inaltime minima de 5,5cm. Lungimea sa minima, atunci cand este strans, este de 74cm (fara cap) si suporta o greutate a echipamentului foto de pana la 4KG, avand doar 2590 de grame greutate proprie.

Seria Manfrotto DUAL se gaseste in Romania la 999 de lei, cu cap 3-way sau tip bila inclus.

 

3 COMENTARII

Comments are closed.