Canon 5D Mark III
Canon 5D Mark III

Atunci cand credeam ca saptamana asta nu ne mai aduce nimic important, am dat peste un zvon foarte interesant: Canon 6D, viitorul full-frame al companiei Japoneze, este posibil sa fie lansat in luna Octombrie.

UPDATE: Nikon D600 poate fi achizitionat de acum si in Romania in varianta Kit sau doar body. Detalii despre pret si disponibilitate aici.

Acesta este un zvon care, cred eu, are cam 80% sanse sa devina realitate. De ce? Stim deja ca atat Nikon cat si Canon pregatesc DSLR-uri full-frame care sa aiba un pret de achizitie sub cel al modelelor actuale (Canon 5D Mark III si Nikon D800). Nikon D600 ar trebui sa fie lansat luna aceasta, deci un model asemanator de la Canon va fi anuntat intr-un timp realtiv scurt. Totodata, cu un pret de pana in 2000 Euro, noul DSLR de la Canon ar trebui sa se pozitioneze in gama sub actualul 5D III si deasupra lui Canon 7D (varful de gama APS-C). Asadar, indicativul „6D” este foarte plauzibil. Mai mult decat atat, ar trebui sa avem si un model nou in gama lui 7D, dar tot APS-C, deci Canon 7D Mark II nu va fi Full-Frame.

Deci, sa fie Canon 6D viitorul full-frame ieftin de la Canon? Ieftin, in comparatie cu pretul lui 5D III, dar pretul oricum nu va fi mai mic decat al lui 5D Mark II. Asa ca nu va asteptati la minuni… 🙂

Conform acelorasi zvonuri, Canon 6D va avea un senzor de 22 megapixeli (probabil cel de pe 5D III), procesor DIGIC V si un body foarte asemanator modelului 7D actual. Ceea ce ar fi ok atat din punct de vedere al constructiei dar si din prisma fotografilor care s-au obisnuit cu 5D II si vor trece pe 6D. Canon 6D va filma Full HD 60p, va avea conector pentru microfon extern, blitz integrat (pop-up) si va prelua de la 7D sistemul de focus si sistemul de masurare a expunerii.

Daca aceste zvonuri vor deveni realitate sau nu vom vedea in lunile urmatoare. Am zis ca 6D are 80% sanse sa devina realitate (in aceasta toamna), deoarece ar fi oarecum ciudat pentru Canon sa nu il lanseze mai devreme si sa il prezinte la Photokina (18-23 Septembrie 2012). Nu cred ca vom merge la standul Canon fara sa fim intampinati de cel putin un model DSLR nou, pe langa deja-celebrul Canon EOS M lansat acum cateva saptamani. Sa fie noul DSLR de la Photokina Canon 6D sau urmasul lui 7D? 🙂

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.