Dupa lansarea lui Nikon D7100, acum doua saptamani, zvonurile despre Canon 70D au luat amploare. Nu ar fi o noutate: ne-am obisnuit deja sa vedem produsele Canon lansate la cateva saptamani dupa cele similare Nikon. S-a intamplat anul trecut (D800, 600D) si probabil aceasta tendinta va continua si anul acesta. Ultimele informatii anunta ziua de 19 martie ca o posibila data de lansare a noului Canon 70D.

UPDATE: Canon 70D a fost lansat oficial. Detalii si pret aici.

Asteptarile in tabara Canon sunt mari. Dupa ce Canon 60D a fost criticat mai ales datorita constructiei si a modului de utilizare care s-a indepartat prea mult de „traditia” seriei Canon xxD, acum zvonurile indica o posibila revenire a lui Canon 70D la nivelul lui 40D/50D: un body din aliaj de magneziu, mai solid si mai voluminos decat actualul 60D, fara a renunta totusi la versatilitatea oferita de ecranul LCD rabatabil.

Actualul Canon 60D
Actualul Canon 60D

Daca in ceea ce priveste constuctia body-ului lucrurile par relativ simple, Canon avand doar doua optiuni: un body asemanator lui 60D sau unul din aliaj de magneziu ca la 50D, asupra specificatiilor tehnice planeaza o doza de mister.

Desi lansarea lui Canon 70D ar trebui sa fie in maxim trei saptamani, detaliile tehnice exacte nu sunt cunoscute. Unele zvonuri indica „alinierea” Canon la standardul impus de Sony si Nikon pe formatul APS-C si introducerea unui nou senzor de 24 de megapixeli. Altele indica 21 de megapixeli, cu fotocelule mai mari, care sa ofere o gama dinamica extinsa si performante la valori ISO ridicate mai bune decat cele ale competitiei. In ceea ce priveste procesorul de imagine, probabil Canon va merge pe varianta cunoscuta – DIGIC V. Dupa atatia ani in care a considerat ca 11 puncte de focalizare sunt suficiente, cel mai probabil Canon va adopta un senzor cu 39 de puncte de focus pe Canon 70D, pentru a tine pasul cu modelele lansate recent de Sony si Nikon. Viteza de fotografiere in rafala nu va depasi 6 cadre pe secunda, iar fotografiile si filmele Full HD vor fi salvate pe carduri SD, pentru care Canon 70D va fi dotat cu un singur slot. Cu doua procesoare, 10 cadre pe secunda si doua sloturi de card, Canon 70D s-ar apropia prea mult de Canon 70D Mark II (sau 7D X) care ar trebui sa fie lansat undeva prin August.

Daca specificatiile tehnice de mai sus nu vi se par iesite din comun, surpriza a venit recent din partea unui zvon izolat: Canon 70D ar trebui sa aiba conectivitate Wi-Fi integrata! Fara GPS, doar cu Wi-Fi, Canon 70D ar fi asemanator modelului lansat recent, Canon 6D. Daca intr-adevar Canon 70D va avea Wi-Fi, totusi nu cred ca vom vedea doua versiuni comerciale (cu sau fara wireless), asa cum se intampla la 6D. Diferenta de pret ar fi prea mica sa justifice dezvoltarea a doua modele diferite in gama entry.

Acestea sunt noutatile, pentru moment. Vom vedea in urmatoarele saptamani daca informatiile se adeveresc sau nu. Cert este ca urmatoarea perioada va fi plina de surprize pentru cei care isi doresc un Canon 60D. Asa cum se intampla cu fiecare model nou, daca 70D va fi anuntat, pretul lui Canon 60D va scadea. In prezent Canon 60D costa 4.499 lei aici. Dupa lansarea lui 70D nu m-ar mira sa asistam din nou la o promotie ca cea de acum doua luni, cand 60D-urile s-au vandut cu 2.499 lei. Ar fi o metoda foarte buna pentru a termina stocurile in asteptarea modelului nou. Dar, pana atunci, este doar un zvon…

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns