In aceasta dimineata a fost prezentat noul SLT din categoria mid-level Sony A58. Construit in jurul unui senzor CMOS nou, de 20 megapixeli, Sony A58 va inlocui atat modelul actual Sony A57 dar si modelul entry-level A37. In ciuda noului senzor, Sony A58 are la baza aceleasi functii ca si A57, singurele modificari fiind noul vizor electronic OLED cu rezolutie SVGA 800x600px, noul mod de focalizare Lock On si Auto Object Framing, o extensie a functiei Portrait Framing introdusa acum un an pe A57.

Sony A58
Sony A58

Sony A58 va fi disponibil in magazine incepand cu a doua jumatate a lunii Martie. Camera va fi comercializata in kit cu noul obiectiv Sony DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM II, reproiectat, cu un motor de focus mai silentios. Deocamdata nu avem informatii despre pret.

Noul senzor de imagine de 20.1 megapixeli efectivi promite o calitate mai buna a fotografiilor chiar si la valori ISO ridicate, acolo unde gama SLT a fost criticata cel mai des. Sony A58 poate surprinde imagini in rafala cu pana la 8 cadre pe secunda, la rezolutie maxima, iar sistemul de focalizare include acum si functia Lock-On pe care am intalnit-o si pe A77/A99. Cei care au citit review-urile noastre despre Sony A57 si A37 stiu deja despre functia Auto Portrait Framing care a fost introdusa in martie 2011 pe Sony A57 si care ajuta utilizatorul sa obtina portrete mai reusite prin analiza cadrului si reincadrare automata. Acum aceasta functie a fost extinsa si promite imagini mai bune chiar si atunci cand fotografiem obiecte statice. Probabil Sony A58 este capabil sa analizeze subiectul din cadru, distanta si pozitia sa si sa aplice regula treimilor pentru a reincadra automat fotografia.

Din punct de vedere al designului exterior, Sony A58 se aseamana destul de mult cu modelul precedent. Camera se lauda cu un ecran LCD rabatabil, cu o diagonala de 2.7 inch si o rezolutie de 460.000 de pixeli, butoane dedicate pentru majoritatea functiilor importante si o rotita de selectie a modurilor de fotografiere, pe care se gasesc atat modurile automate (inclusiv Panorama) cat si selectorul de scene si modurile semi-automate P/A/S si manual. Sony A58 are un vizor electronic nou, de tip OLED care inlocuieste vizorul LCD de la modelul precedent si ofera o definitie si un contrast mai bun. Blitzul integrat (tip pop-up) are numar de ghid 10 (m la ISO 100) iar patina pentru blitz extern asigura compatibilitatea aparatului cu blitzurile din portofoliul Sony sau cu alte accesorii dedicate.

Din punct de vedere al conectivitatii, Sony A58 se lauda cu un conector USB si unul HDMI, alaturi de o intrare pentru microfon extern. Stocarea fotografiilor se face pe carduri SD/SDHC.

Deocamdata nu avem informatii despre pretul lui Sony A58 in Romania, dar avand in vedere ca noul aparat inlocuieste atat modelul A57 dar si A37, probabil Sony A58 va avea un pret mai mic, care sa il situeze intre cele doua aparate. In acest moment Sony A57 costa 3.399 lei cu obiectivul de kit iar Sony A37 este 2.489 lei. Probabil Sony A58 va avea un pret aproximativ de 2.999 lei.

Sony A58 cu obiectiv 18-55mm
Sony A58 cu obiectiv 18-55mm
Sony A58 si ecranul LCD rabatabil
Sony A58 si ecranul LCD rabatabil

8 COMENTARII

  1. Nimic despre patina nouă? Sau despre ecranul care este mai prost poziționat decât la A57? Sau despre inversarea butoanelor de exposure compensation cu zoom? 🙂

  2. […] piata foto si lansarile de la inceputul anului au putut prevede acest lucru atunci cand Sony a anuntat, dupa CES 2013, comasarea modelelor A3x si A5x in noul A58. Daca zvonurile se confirma, Sony A58 […]

  3. […] un senzor cu 39 de puncte de focus pe Canon 70D, pentru a tine pasul cu modelele lansate recent de Sony si Nikon. Viteza de fotografiere in rafala nu va depasi 6 cadre pe secunda, iar fotografiile si […]

Lasă un răspuns