Canon 7D
Canon 70D va avea un body asemanator modelului 7D actual (foto).

UPDATE: Canon 70D a fost lansat oficial. Detalii si pret aici.

Daca tot am vorbit de Nikon D600, avem informatii proaspete si despre Canon. Astfel, cele mai recente zvonuri spun ca viitorul Canon 70D va fi lansat inainte de Photokina (Septembrie) si va inlocui atat modelul 60D cat si actualul 7D, devenind astfel varful de gama cu senzor in format APS-C. Canon 7D Mark II va fi viitorul full-frame entry level de la Canon si va deveni „adevaratul” inlocuitor al modelului 5D II. Canon 70D va incorpora o parte din caracteristicile camerelor foto profesionale si probabil va avea un body asemanator modelului 7D actual, devenind astfel varful de gama APS-C asa cum erau 40D/50D pe vremuri…

Destul de interesanta noua strategie Canon.  Daca zvonurile de mai sus se adeveresc, va fi chiar o schimbare majora in gama producatorului Japonez pe care nu multi fotografi au anticipat-o. Sunt curios daca viitorul 70D va avea tot doua procesoare DIGIC (asa cum are acum 7D), o caracteristica utila unor fotografi, dar complet inutila pentru majoritatea.

Canon 7D inca se mai gaseste pe rafturile magazinelor, dar pretul sau a inceput sa scada (detalii aici).

Date fiind aceste zvonuri, se pare ca anul acesta vom vedea cel putin doua aparate full-frame „entry-level” (Canon, Nikon si … poate un Sony Alpha cu senzor FF), o caracteristica greu de imaginat acum ceva vreme. Pana acum aparatele full-frame erau considerate a fi „dedicate” utilizatorilor profesionisti, dar se pare ca atat Canon cat si Nikon vor sa schimbe aceasta perceptie, introducand modele noi, accesibile ca pret si care se adreseaza fotografilor entuziasti.

2 COMENTARII

  1. Adevarul e ca acea diferentiere pe clase cu care ne-am obisnuit, prezenta pana acum cativa ani la canon cat si la nikon, atat prin modele cat mai ales prin caracteristici nu mai e atat de evidenta si bine stabilita. Poate ar fi buna o reasezare. 70D-ul ar trebui neaparat sa revina la ceea ce a reprezentat 40D si 50D. 7D II, in scjimb, nu cred ca va tece pe FF. exsita deja 6D ca cel mai ieftin FF. Cu toate astea, daca ceea ce ai scris mai sus referitor la 70D se adevereste, nu stiu ce mai ramane si pentru 7D II ca upgrade si diferente majore pana la un FF.:))

  2. Eu sunt nikonist (D700) dar pentru proiectele mele video lucrez cu Canon (2 x 60D). Sunt destul de dezamgit in rest de 60D (constructie si partea de foto). Cand lucram cu D300 (echivalentul lui 40D) eram foarte multumit de ambele, acum insa, excepand ecranul rabatabil, functia video si sensibilitatea mai buna, nu mi se pare ca 60D ar fi un upgrade. Fara body de magneziu, card CF si cu butoane aiurea, nu se integreaza in gama semi-pro pe care o stim cu totii, ci mai degraba in gama mid-level pentru pretentiosi. Inteleg ca SD-uril sunt mai ieftine si pentru video ai nevoie de mult spatiu, ca nu conteaza calitatea body-ului atata vreme cat filmezi de pe trepied, dar nu poti neglija chiar asa mult functia foto. Mi-as dori ca 70D-ul sa se bucure de ce putin aceleasi performante video ca si 60D-ul, insa sa ne aduca inapoi magneziul si cardul CF. 🙂 Daca va fi asa, va fi un aparat excelent.

Lasă un răspuns