CES 2015: Canon tocmai a lansat un dispozitiv nou, care a atras atentia imediat comunitatii foto datorita conceptului sau – Canon Connect Station CS100. Prezentat de Canon ca fiind un media hub cu spatiu de stocare de 1TB, care poate rula fotografii si filme pe un HD TV prin HDMI, Canon CS100 ar putea fi usor confundat si cu un sistem de backup si stocare „on the go” pentru fotografii, mai ales datorita conectivitatii extinse: Wi-Fi, NFC si doua cititoare de carduri integrate.

Canon Connect Station CS100
Canon Connect Station CS100

Conform comunicatului oficial al companiei, Canon Connect Station CS100 este un dispozitiv pe care puteti stoca fotografii si filme realizate cu  diverse aparate foto si camere video, spatiul de stocare de 1TB fiind suficient, conform producatorului, pentru utilizare in casa. Rolul lui CS100 este de a va permite vizionarea fotografiilor si filmelor pe un HD TV, fie ca vorbim de fotografii realizate cu un aparat foto compact, un DSLR, filme surprinse cu telefonul mobil sau cu o camera de filmat compacta (aparatul poate reda urmatoarele formate: JPEG, Raw (CR2), MOV, MP4 si AVCHD). Practic, Canon CS100 este un media hub care va permite sa stocati toate amintirile intr-un singur loc, iar software-ul dispozitivului, care poate fi accesat cu ajutorul telecomenzii sale, va ajuta sa vizualizati si sa organizati fotografiile si filmele.

Totusi, Canon CS100 ar putea fi si o solutie de backup mobila pentru fotografi. Poate, intr-un fel, aceasta ar fi si destinatia sa ideala, chiar daca cei de la Canon nu il promoveaza astfel. Sau, poate, fotografii isi doresc un astfel de dispozitiv de backup si Canon a lansat pe piata altceva. Gratie conevtivitatii Wi-Fi integrate dar si a cititorului de carduri SD si CF, Canon CS100 ar putea fi utilizat cu succes pentru a salva fotografiile realizate in calatorii sau vacante, pentru a face rapid backup la un eveniment important sau pentru prezentari audio-video. Singurul down-side este ca nu functioneaza decat conectat la o sursa de curent continuu, nu poate fi alimentat de la acumulatori.

Sigur, exista deja HDD-uri portabile cu cititor de carduri integrat, care pot fi folosite exact pentru asa ceva. Dar un dispozitiv dedicat fotografilor, de la Canon, ar putea avea un succes enorm!

Oricare ar putea fi destinatia sa, cert este ca noul Canon CS100 se doreste a fi un dispozitiv multimedia veritabil. Ramane de vazut in ce masura va avea succes, pretul vehiculat de aproximativ 300 de Euro fiind destul de ‘piperat’ pentru un HDD extern de 1TB…

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns