Canon a anuntat acum cateva momente noua camera din seria EOS, modelul Canon EOS C300. Este vorba despre o camera dedicata pentru filmare, cu montura EF si senzor de imagine CMOS, de 8 mega pixeli (rezolutie de filmare 4k – 2160×3840px). Camera nu are sistem auto-focus si nici expunere automata, toate setarile fiind realizate manual. Canon EOS C300 va fi disponibila incepand cu luna Ianuarie 2012, la un pret de aproximativ 16.000 USD.

Canon EOS-C300
Canon EOS C300

Pentru prima data in gama EOS, acest model este dotat si cu un conector pentru casti/linie audio, o optiune atat de necesara celor care vor sa filmeze cu un DSLR. Da, la prima vedere (cel putin), Canon EOS C300 este un model evoluat din seria DSLR a producatorului japonez, dar dedicat in totalitate filmarii. Senzorul de 8.3 mega pixeli asigura o rezolutie de filmare conform standardului „4K” si are o dimensiune fizica putin mai mare decat un senzor APS-C. Camera foloseste un procesor de imagine Digic DV III, care este special conceput pentru filmare.

Practic, Canon ridica din nou stacheta si aduce un model nou, care sa fie in conformitate cu cerintele celor care apreciaza versatilitatea functiei de filmare oferita de un DSLR (de exemplu Canon 5D Mk.II) dar au nevoie de o camera de filmat profesionala, cu aceleasi caracteristici.

Prevede cineva in viitorul nu foarte indepartat, separarea functiei video de DSLR-uri? Sau se vor dezvolta, in paralel, atat aparatele foto cu functie de filmare cat si camerele video profesionale de genul celei lansate azi? Vom vedea… cert este ca lansarea de astazi este reprezinta mare pas inainte al celor de la Canon, in domeniul camerelor de filmat profesionale si nu numai! Probabil, aceasta camera va fi primita cu la fel de mult entuziasm ca si 5D Mk.II, care a dat startul (cu adevarat!) unei noi ere in domeniul DSLR-urilor.

 

Lasă un răspuns