Canon a lansat la CES noua versiune a camerei video ‘personale’, Canon Legria Mini X. Noul model inlocuieste camera de anul trecut, pe care am testat-o in toamna si aduce, cel putin la prima vedere, o serie de imbunatatiri importante. Canon Legria Mini X este o camera video compacta, care beneficiaza de un stativ inclus si care poate inregistra imagini cu un unghi de cuprindere mare, de 170° (f/2.8) cu sunet stereo de calitate (inclusiv audio necompresat), pentru cei care isi doresc cea mai buna definitie de la o camera video de dimensiunile unui „pachet de tigari”.

Canon Legria Mini X
Canon Legria Mini X

Canon Legria Mini X are la baza conceptul Legria Mini lansat anul trecut si vine acum cu un nou senzor de imagine (CMOS 1/2.3″), mai sensibil la lumina si doua microfoane mai performante (si chiar un conector pentru microfon extern) alaturi de obiectivul grandangular f/2.8 cu unghi de cuprindere de 170° (non-fisheye). Formatul video este Full HD, MPEG4 1080/25p  sau AVCHD 1080/60i. Ca si la modelul anterior, ecranul LCD touch este ‘100% responsabil’ pentru controlul camerei, butoanele fizice de pe carcasa fiind foarte putine. Camera dispune in continuare de propriul stativ integrat, astfel incat poate fi folosita cu usurinta pentru a va inregistra experientele zilnice, pentru a surprinde imagini de la evenimente de presa sau conferinte sau, cu ajutorul unui smartphone, pentru a face broadcasting live pe internet.

Canon Legria Mini X dispune de Wi-Fi si de o aplicatia gratuita disponibila in Apple Store/Google Play care permite conectarea aparatului la un smartphone sau o tableta pentru a declansa de la distanta sau pentru a transmite imaginile (inclusiv video) pe internet.

Deocamdata nu avem informatii despre disponibilitatea sau pretul camerei in Romania. Cel mai probabil va ajunge in magazine in luna Martie-Aprilie, la un pret de aproximativ 400 Euro. Actualul model, Canon Legria Mini, costa 1.499 lei acum.

 

Lasă un răspuns