Photokina 2014: Canon pare a fi „vedeta” targului Photokina anul acesta, din punct de vedere al numarului de echipamente noi prezentate. Printre acestea se regaseste si cel mai nou compact care se adreseaza celor care vor sa isi faca selfie-uri mai reusite, Canon PowerShot N2.

Canon PowerShot N2
Canon PowerShot N2

Canon PowerShot N2 la un an de cand am testat varianta anterioara, PowerShot N, care s-a dovedit a fi mai mult sau mai putin o dezamagire (cititi review-ul aici), dar Canon promite ca noul aparat rezolva o parte din micile probleme care i-au adus critici lui PowerShot „N” si integreaza acum un senzor CMOS 1/2.3 inch de 16 megapixeli, un obiectiv cu zoom optic 8x, ecran LCD rabatabil vertical, alaturi de conexiunea Wi-Fi si NFC, asa cum ii sta bine unui aparat care se lauda ca va permite sa realizati usor autoportrete sau fotografii de vacanta si sa le publicati rapid pe Facebook sau Instagram. Ca si la generatia anterioara, inelul din jurul obiectivului actioneaza si ca declansator, dar acum poate fi apasat din orice unghi (nu doar „de sus”), pentru a facilita surprinderea autoportretelor.

Canon PowerShot N2 va ajunge in magazine incepand cu luna Octombrie, la un pret de aproximativ 300 Euro. Asadar, probabil 1299 lei in Romania. Va fi disponibil in doua variante: alb si negru.

Actualul model, PowerShot N costa 1099 lei. Detalii si pret actualizat aici.

Canon PowerShot N2 face acelasi lucru pe care il face si un Smartphone de top, iar unul precum Samsung Galaxy K Zoom rezolva si problema zoom-ului (cu un factor de zoom 10x chiar, in loc de 8x la N2). Asadar, noul Canon incearca sa isi faca loc pe o nisa dificila in piata si ramane de vazut in ce masura va avea succes. Dar daca cei de la Canon nu l-au abandonat si au lansat deja generatia a doua, inseamna ca potential exista pentru un astfel de aparat, chiar daca la prima vedere pare un gadget redundant, pe langa un smartphone.

Tot cu ocazia Photokina, Canon a lansat si noul DSLR Canon 7D Mark II, alaturi de compactul cu zoom 65X Canon SX60 si varful de gama PowerShot G7X, compactul cu senzor de 1 inch. In categoria obiectivelor, Canon a lansat un pancake de 24mm cu diafragma constanta f/2.8 si motor de focus STM dar si noul zoom Canon 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM, alaturi de teleobiectivul profesional EF 400mm f/4 DO IS II USM.

Comments are closed.