Photokina 2014: Sony anunta la Photokina un nou obiectiv pentru aparatele foto mirrorless cu montura E,  Vario-Tessar T* FE 16-35mm f/4 OSS, realizat impreuna cu Carl Zeiss, dar si un blitz pentru aparatele Sony Alpha (mirrorless si compacte, inclusiv pentru RX100), alaturi de un microfon profesional.

Sony 16-35mm f4
Sony 16-35mm f4

Noul obiectiv este compatibil cu aparatele foto mirrorless din gama Sony Aplha cu senzor Full Frame, fiind al cincilea obiectiv zoom din catalogul producatorului nipon dedicat aparatelor Sony A7 / A7R (review). Vine cu lentile Carl Zeiss si stabilizare optica de imagine dar poate fi utilizat atat pe aparatele cu senzor Full Frame cat si pe mirrorless-urile cu senzori APS-C din gama Alpha. Diafragma este formata din 7 lamele circulare (rotunjite), iar formula optica integreaza 12 elemente dispuse in 10 grupe, printre care se afla 5 lentile de tip asferic si 3 elemente „ED”. Distanta minima de focus este de 28cm, iar factorul de marire maxim este 0,19x. Accepta filtre cu diametrul de 72mm, vine cu parasolar inclus in pachet si cantareste nu mai putin de 520g. La exterior obiectivul este din metal si este etanseizat impotriva intemperiilor.

Tot acum a fost prezentat si un nou blitz, compatibil cu aparatele foto din gama Sony Alpha (mirrorless-uri si compacte, inclusiv RX100), cu numar de ghid 32 si constructie rezistenta la stropi de apa si intemperii.

Noul Sony FE 16-35mm f/4 OSS va ajunge in magazine incepand cu luna Noiembrie si va costa aproximativ 1000 de Euro. Blitzul pentru Sony Aplha va costa aproximativ 300 Euro si va putea fi achizitionat incepand cu ultima luna din acest an, iar adaptorul cu microfon va costa 600 Euro.

 

Blitzul HVL-F32M pentru aparatele foto mirrorless Sony Alpha:

Blitz Sony Alpha HVL-F32M
Blitz Sony Alpha HVL-F32M

 

Adaptorul XLR-K2M XLR  cu microfon incorporat:

Adaptorul XLR-K2M XLR
Adaptorul XLR-K2M XLR

Lasă un răspuns