Astazi dimineata am primit pentru teste noul Canon SX150 IS, un compact cu un senzor CCD de 14 mega pixeli (se pare ca batalia mega-pixelilor este departe de a se fi incheiat), obiectiv cu zoom optic 12x (echivalent 28-336mm) si stabilizare optica de imagine integrata.

La prima vedere este un aparat foarte complet din punct de vedere al functiilor: 53 de scene presetate, control manual (modurile M/Av/Tv/P), filmare HD 720p 30 fps si ecran LCD de 3 inch intr-un pachet foarte atractiv din punct de vedere al pretului. Imi place feeling-ul carcasei, care este din plastic dar nu imi lasa impresia de „ieftin”. Este bine finisat si destul de rapid in utilizare. Nu am la indemana un card SD pentru a face si cateva fotografii cu el. Procesorul este tot DIGIC IV, acelasi pe care l-am intalnit in ultimii patru ani la toate DSLR-urile si compactele Canon, dar mi-ar fi placut sa aiba DIGIC V ca si Canon S100 de care am fost foarte multumit.

Un aspect care va fi foarte apreciat de anumiti fotografi (care ne-au scris in ultima perioada) este posibilitatea de a utiliza acumulatori sau baterii AA in locul unui acumulator dedicat. Practic Canon SX150 IS functioneaza cu baterii standard care se gasesc peste tot.

Voi reveni cu alte detalii dupa ce apuc sa fac cateva poze cu el. 🙂

Canon SX150 IS
Canon SX150 IS

Lasă un răspuns